Bakan Kurtulmuş: Gündemimizde af konusu yok

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş 24 Haziran seçimleri öncesinde NTV ekranlarına konuk oldu.

Bakan Kurtulmuş: Gündemimizde af konusu yok
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
5 Haziran 2018 Salı 15:01

Bahçeli’nin af çıkışıyla ilgili açıklamalarda bulunan Numan Kurtulmuş, “Gündemimizde af konusu yok.  AK Parti ve MHP'nin gündemleri farklı. MHP'nin kendi görüşleri, öncelikleri var. Pratik olarak da mümkün değil, seçime gidiliyor, parlamento kapanmış durumda. Anket yapıyoruz. AK Parti ve Erdoğan'ın sıkıntısı yok. Bunu çok net söyleyebilirim. Sayın Cumhurbaşkanımız seçilecek, AK Parti de açık arayla mecliste lider parti olacak. Nabzı çok iyi tutmamız lazım. AK Parti anketleri süratli ve çok iyi bir şekilde kullanabilen bir parti.” dedi. 

"Bedelli askerlik şu anın konusu değil"

Numan Kurtulmuş, “Bu şu anın konusu değil. Bunların hepsi seçimden sonra gündeme gelecek konular.” açıklamasında bulundu. 

"İnce'nin apolet çıkışı son derece yanlış"

Muharrem İnce’nin 2. Ordu Komutanı Metin Temelli’nin apoletlerini sökeceğim açıklaması hakkında konuşan Bakan Kurtulmuş, “Sayın İnce bu konuda son derece yanlış ve rencide edici bir tutum takınmıştır. Komutanın alkışı bu kadar üstüne gidilecek bir konu değil. Bu konunun seçim meydanlarında malzeme haline getirildiğini görüyoruz. Afrin'de kahramanlıklarıyla sembol olmuş komutanı yıpratmaya çalışmak olmaz.” vurgusunu yaptı.  

"2023'te 50 milyar turizm gelerini ulaşacağız"

Türkiye’nin turizmdeki hedeflerini açıklayan Numan Kurtulmuş, “2014 iyiydi ancak 2015 ve 2016'da birçok nedenden dolayı düşüş oldu. 2017'de geri dönüş oldu. Bu yıl bütün yılların ilk dört ayının rekorunu kırdık. Türkiye 40 milyon turiste ve 32 milyar dolar turizm geliri elde edilecek. 2023'te de 50 milyar dolar turizm geliri hedefine ulaşacağız. Alman turistler tekrar gelmeye başladı. Türkiye turizm açısından son derece cazip. Dört saat içerisinde dünyanın yarısına ulaşabilecek bir yerde bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar