Bakan Aslan: İnternete sansür değil sadece sınırlamalar getiriliyor

İnternette RTÜK denetimi hakkında konuşan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, “İnternete sansür getiriliyor demek yanlış sadece sınırlamalar getiriliyor” dedi

Bakan Aslan: İnternete sansür değil sadece sınırlamalar getiriliyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
6 Şubat 2018 Salı 11:47

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, internette RTÜK denetimi hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Aslan şu açıklamaları yaptı:

“Eğer milli güvenliğe veya ahlaki değerlere yönelik bir yanlış yapılıyorsa bununla ilgili tedbir almak ve bununla ilgili işlem yapmak zorundayız. Bugün televizyonlarda sansür mü var? Her kanal yayın yapabiliyor. Herkes bu ülkenin değer yargıları ölçüsü çerçevesinde yayın yapıyor. Bu yayınlar engellenmiyor. Bir yanlış yayın, ülkenin bekasına, ahlaki değerlerine zarar veren bir yayın varsa o zaman müdahale ediliyor.

 İnternet üzerinden yapılan televizyon yayınlarında herhangi bir düzenleme olmamasında kaynaklı insanlar burada yanlışlık yapabiliyorlar. Bizim burada amacımız, burada bir yasal düzenleme getirmek ve yanlışlığın önüne geçmek. Kesinlikle kimsenin yaptığı doğru yayına müdahale değildir.  Televizyon yayıncılığında her ne normalse, aynı şeyin internet yayıncılığında da yapılmasını istiyoruz. Bunun dışında bir yanlışlık varsa elbette o yanlışlığa da müdahale edilmesi gerekir. Getirilen düzenlemenin amacı budur. İnternete sansür getiriliyor demek yanlış sadece sınırlamalar getiriliyor”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar