Bakan Albayrak: Dünyaya örnek olacak bir noktadayız

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Albayrak: Dünyaya örnek olacak bir noktadayız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
25 Ekim 2018 Perşembe 15:13

Bakan Albayrak, "Son dönemde sağladığımız, son derece pozitif havayı daha da güçlendirmek iş birliğini daha da artırmak için hangi alanlara yoğunlaşmamız gerektiğini detaylıca konuştuk. Sayın Altmaier buraya 30'dan fazla firma yöneticisi ile gelmesi de aslında bugün çok ama çok önemli bir bu durumun işareti. Biz ekonominin her alanında iş birliğimizi güçlendirmek istiyoruz" açıklamasında bulundu.

"Dünyaya örnek olacak bir noktadayız"

Almanya'nın Türkiye'nin en büyük ticari partneri olduğunu söyleyen Albayrak, "Nürnberg'de polisin orantısız şiddetiyle hayatını kaybeden Ümit Dursun'un haberiyle sarsıldık. Bunların son bulmasını temenni ediyoruz. Almanya, Türkiye'nin en büyük ticari partneri. Güçlü ekonomik iş birliğinin, siyasi iş birliğini beraberinde getirmesini bekliyorum. Dünyaya örnek olacak bir noktadayız" diye konuştu.

"Ekonomi konusunda da çok önemli temellere sahibiz."

Peter Altmaier'in açıklamalarından satır başları: Sayın Bakan ile çok başarılı bir görüşmemiz oldu. Çok dolu dolu geçen ve çok sayıda konuya değineceğimiz bir ziyaret olacak. İkili ilişkilerimizi geliştirme konusunda kararlıyız. Ekonomi konusunda da çok önemli temellere sahibiz. İki ülke çok önemli ticaret partneri. Şu anda 7.500'den fazla Alman firması Türkiye'de yatırımda.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar