Devlet Bahçeli’den güvenli bölge çıkışı

İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ABD Başkanı Trump’ın söylediği güvenli bölge hakkında, “20 mil derinlikteki güvenli bölge ile kastedilen nedir?” sorusunu sordu.

Devlet Bahçeli’den güvenli bölge çıkışı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
17 Ocak 2019 Perşembe 13:01

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bahçeli, güvenli bölge konusuna da değindi.

Bahçeli’nin açıklamaları şöyle:

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, hızlı karar almanın, özlemi çekilen uyum ve işbirliğinin temsilcisi ve teminatıdır. Türkiye zincirlerinden kurtulmuş, yürüyüşünü seriye bağlamıştır. 15 Temmuzların olmaması için ön almak mecburiyetindeyiz. Bekamız için derlenip toparlanmak zorundayız. 31 Mart'ta yapılacak seçimlerin tarihi bir önemi bulunmaktadır.

“Zalimler fırsat kolluyor”

Türkiye'nin önünü kesmek isteyenler hazırda bulunuyor. Zalimler fırsat kolluyor. 31 Ağustos 2018'de Etimesgut Belediyesi'nde konuşma yapmış, 4 ayaklı stratejiyi açıklamıştım. Burada değişen bir şey yoktur.Milli beka için Cumhur İttifakı'nın 31 Mart'ta da devamına karar verdik.

“İki ana siyasi hedef belirledik”

Cumhur İttifakı'nın 24 Haziran'da aldığı sonucun 31 Mart'ta tahkim ve teyidini bir ihtiyaç olarak belirledik. 4 ayaklı stratejimize uygun olacak şekilde iki ana siyasi hedefi belirledik. Birincisi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 31 Mart'ta güçlenerek çıkmasıdır. Zillet ittifakının yeni hükümet sistemini boğma hedefini bozguna uğratmak hedefimizdir. İkincisi de milli bekamız üzerinde oynanan oyunların bozulmasıdır. 31 Mart seçimlerinde Türkiye'nin yeni bir tarih yazmasını arzuluyoruz.

30 büyükşehir belediye başkanlığının tamamında Cumhur İttifakı'nın ruhuna uygun şekilde AK Parti ile uzlaşmaya vardık. Partimizin yönetimi altında bulunan büyükşehirler ve ilçe belediyelerinde AK Parti aday çıkarmamıştır. 30 Mart 2014'e göre, yönetimimiz altında olmayan yerlerde de aday göstermemiştir. Uzlaşmamız 4 ayaklı stratejimiz ve 2 ana siyasi hedefimizde varlık bulmuştur.

"Ya beka ya bela"

712 belediye başkan adayımızı milletimiz huzuruna çıkardık. Önümüzdeki günlerde 220 adayımızı da açıklayacağız. MHP olarak Cumhur İttifakı gereği neyse onu yaptık. Birkaç belediye alalım diye ilkelerimizi çiğnemedik. Belediye derken bekayı görmezden gelmeyin, düşman sevindirmeyin, zilleti güldürmeyiniz. Ya beka ya bela seçiminde sonuna kadar beka diyeceğimizi sakın aklınızdan çıkarmayın, gevşeklik göstermeyin.

“Güvenli bölgeden kastedilen ne?”

Trump güvenli bölgeden bahsetmiştir. Bu bölge tamamen Türkiye'nin kontrolünde olacaksa diyecek bir şeyim yoktur. Güvenli bölge stratejisi biz kurmuşsak, biz masaya taşımışsak mesele yoktur. Kuralı koyan, kozlarını kullanan bizsek hiçbir kaygıya mahal olmayacaktır. Güvenli bölge diye tampon bölgeye tamam diyeceksek Körfez Savaşı'nda yaşandığı gibi bir bölgeye izin vereceksek, bugüne kadar yaptıklarıızın üzeri çizilecektir. Milli irademiz rehin alacaktır.

Irak ve Suriye'den sonra sırayı Türkiye alabilecektir. Suriye'de siyasi geçiş sürecinin ne olacağı belirsizliğini korumaktadır. Bu katilin kendi geleceği için hangi dayatmalara razı olduğu meçhuldür. Terörizme aleni destek vermek düşmanlıktır. ABD'nin yaptığı budur. 20 mil derinlikteki güvenli bölge ile kastedilen nedir? Terör örgütleri bulunacak mı? Uçuşa yasak bölge olacak mı? Rusya bu işin neresindedir?”

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

volkan En beğenilen yorum
bu kadar şeyi sen milletemi soruyorsun sen nesin orada ne iş yaparsın tam destek vermesini biliyorsun akp ye sana söylemiyorlarmı a canım yazık istifa et vatana millete faydan olsun senin yerine cevval bir ülkücü gelsin vatan sever millet sever hak yemeyen adaleti bilen bırak artık mhp nin yakasını ülke elden gidiyor sen ne yapıyorsun tam destek veriyorsun beka sorunu var diye en büyük sorun sensin istifa et sayın bahçeli ülke parser parsel satılıyor araplara filistin gibi olmamız çok yakındır halk aç çaresiz satıyor allah aşkı için bırak koltuğu istifa et yerine cevval bir kardeşimiz gelsin yeter ya bu milletin sizden çektigi milleti hırsız yaptınız vatan satar yaptınız bunlar kendiliginden olmadı ayrıştırdınız böldünüz bunu dış ğüçler yapmadı siz yaptınız grup anemi taaa