BAĞKUR affı 2018 - BAĞKUR borçları siliniyor mu?

BAĞKUR affı 2018. BAĞKUR borçları siliniyor mu? Sorusu Başbakan Yıldırım'ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamaların ardından merak konusu oldu. BAĞKUR affı 2018. BAĞKUR borçları siliniyor mu? Sorusunun yanıtını sizler için derledik.

BAĞKUR affı 2018 - BAĞKUR borçları siliniyor mu?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
30 Nisan 2018 Pazartesi 19:46

BAĞKUR affı 2018. BAĞKUR borçları siliniyor mu? Sorusu Başbakan Binali Yıldırım'ın Bakanar Kurulu sonrası seçim paketi kapsamında yaptığı açıklamalar sonrası BAĞKUR borçluları tarafından merak konusu oldu. BAĞKUR affı 2018. BAĞKUR borçları siliniyor mu? Sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. Başbakan Yıldırım yaptığı açıklamada BAĞKUR borçlarının tamamen silineceğini söyledi. işte BAĞKUR affı 2018. BAĞKUR borçları siliniyor mu? Sorusunun yanıtı

BAĞKUR affı

Ülkemizde Sosyal Güvenlik Kurumu‘ nun BAĞ-KUR koluna yani 4B’ ye bağlı bulunan birçok vatandaşımız bulunmaktadır. Bu kişiler SGK’ ya belirli miktarlarda prim ödeyerek emekli olma hakkını kazanabilmektedirler. Bu şekilde BAĞ-KUR’ a bağlı vatandaşlarımız çeşitli sebeplerden dolayı primlerini ödeyememektedir ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na Borçlanmaktadırlar. Bu nedenle BAĞ-KUR prim borcu olan kişilere BAĞ-KUR prim borcu affı ile büyük ölçüde kolaylıklar sağlamaktadır. BAĞ-KUR prim borcu bulunan kişiler sağlık ve sosyal hizmetlerden yararlanamamaktadırlar. BAĞ-KUR prim borcu affı ile borçlu kişilere ödeme kolaylığı sağlanarak bu hizmetlerden yararlanması sağlanmaktadır.

BAĞKUR borçları siliniyor mu?

Başbakan Binali Yıldırım Bakanlar Kurulu Topantısı sonrası yaptığı açıklamda "BAĞKUR borçları siliniyor mu" sorusunu da yanıtladı. Başbakan Yıldırım şu ifadelere yer verdi;

"Kanunla bu meseleyi hallettik bitti"

Başbakan Binali Yıldırım, "İkinci konu, emekli olan vatandaşlarımız var. Geçmiş yıllarda emekli olduğu zaman yeni bir iş yeri açarsa ne yapıyordu? Bir dayanışma primi gibi, sağlık için vesaire bir para yatırıyordu yüzde 15 destek primi yatırıyordu. Bunu biz kaldırdık. Ancak geçmiş yıllara ait borçlar var. Kanunla bu meseleyi hallettik bitti. Ancak geçmişten gelen peşini bırakmayan borçlar var, o borçları tamamen siliyoruz. Vatandaşla aramızdaki esnafla ilişkilerimizi düzeltmiş oluyoruz.

BAĞKUR borcu olanlar sağlıktan yararlanabilecek

Yine BAĞKUR borcu olup da sağlık hizmeti alamayan esnaflarımız var. Bunun da önünü açıyoruz. Borç ayrı, sağlık ayrı. Bunun pazarlığı olmaz. Borcunu bugün vermedin, yarın imkan olur verir. Ama hasta olur ‘git kardeşim ben sana bakmayacağım’ diyemeyiz. Burada bir düzenleme yapıyoruz.

Genç girişimcilerin önü açılıyor

Gençlerimize yönelik iş yeri açmak isteyen 18-29 yaş arasında iş yeri açmak isteyen gençler var. Bunlara daha önce 3 yıla kadar vergi kolaylığı getirmiştik. Gelir vergisinden 75 bin lira gelire kadar vergiden muaf tutuyorduk genç girişimciliği desteklemek adına. Biri ilave daha getiriyoruz. İş yeri açıyor birisi, bu üç yıllık gelir vergisi desteği yine devam edecek, bunun üzerine de 1 yıl boyunca çalıştırdığı, iş yeri açan kendisi BAĞKUR primi ödemeyecek, biz ödeyeceğiz. Devlet ödeyecek, bir yıl boyunca prim derdi olmayacak." açıklamasında bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

BELKIS ÖZER En beğenilen yorum
BUGUN ITIBARI ILE KURUM SISTEMI CALISMIYOR BORCUMU SILDIRIP BORCU YOKTUR YAZISI ALAMIYORUM