Rusya'da yolcu uçağı düştü

71 yolcuyu taşıyan Saratov Havayolları'na bağlı Rus yolcu uçağının kalkıştan kısa bir süre sonra Rusya'nın başkenti Moskova'da düştüğü açıklandı. Rus yetkililer, düşen uçağın parçalarına ulaşıldığını duyurdu. Rus haber ajansı TASS'a konuşan yetkili, uçaktaki herkesin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Rusya'da yolcu uçağı düştü
Son Güncelleme: 14 Şubat 2020 Cuma 12:17
11 Şubat 2018 Pazar 15:23

Rusya’nın başkenti Moskova'dan kalkan ve içerisinde 71 kişinin bulunduğu yolcu uçağının, Moskova yakınlarındaki Ramenskoye bölgesinde düştüğü bildirildi.

Rusya Acil Durum Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Moskova'daki Domodedovo Havalimanından kalkan Saratov Havayollarına ait Antonov An-148 tipi yolcu uçağıyla kalkıştan 10 dakika sonra bağlantının kesildiği ifade edildi.

Açıklamada, içerisinde 65 yolcu ve 6 kişilik mürettebatın bulunduğu uçağın, Moskova'nın güneydoğusundaki Ramenskoye bölgesine düştüğü, çok sayıda kurtarma ekibinin ve ambulansın bölgeye sevk edildiği belirtildi.

Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov'un bölgeye gittiği, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Düşen uçaktan ilk görüntüler servis edildi

Peskov: Putin uçak kazası için komisyon kurulmasını istedi

Rusya Devlet Başkanı Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rusya Hükümetinin Podmoskovye’de An-138 uçağın düşmesinin soruşturulmasını istediğini belirtti.

Rus haber ajansı TASS’ta yer alan haberde Peskov, ”Devlet Başkanı Hükümetin Podmoskovye’de uçak kazasını soruşturacak özel komisyonun oluşturulmasını istedi. Putin ilgili servislerin gereken arama çalışmaların yapılmasına ilişkin talimat verdi. Devlet Başkanı bu kazada yakınlarını ve akrabalarını kaybedenlere taziyelerini sunuyor” dedi.

Acil Durumlar Bakanlığı uzmanlarının Moskova Oblastının Ramenskoye bölgesinde düşen Saratov Havayolları’na bağlı Rus yolcu uçağının enkazlarına ulaştığı açıklandı.

Domodedovo Havaalanı’ndan kalkan ve Moskova'dan Orsk istikametinde giden An-148  tipi yolcu uçağının, kalkıştan iki dakika sonra saat 14:26’da kuleyle bağlantısını kaybettiği kaydedildi. Flightradar24 sayfasına göre 14:26’dan sonra yaklaşık iki kilometre yükseklikte bulunan uçağın hızı azalmaya başladı.

Ulaştırma Bakanı, Acil Durumlar Bakanı, Moskova Oblasti Valisi ve Rosaviatsiya Bakanı ile kazayı görüştükten sonra olay yerine gitti. Soruşturma Komitesi ise kazaya ilişkin soruşturma başlattı. Moskova bölgeler arası ulaştırma savcılığı ve Güney ulaştırma savcılığı da uçağın düşmesi sebebiyle soruşturmalara başladı. Moskova Ulaştırma Savcısı Yardımcısı Oleg Openışev de olay yerine gitti.

Uçağın düşme sebebinin henüz bilinmemesine karşın, Fobos Hava Merkezi hava şartlarının uçağın düşmesine yol açmadığını savundu.

Putin, başsağlığı diledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin uçak kazasında aralarında bir çocuğun bulunduğu yaşamını yitiren tüm yolcuların yakınlarına baş sağlığı diledi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar