Askerlik yeri sorgulama 2018 nasıl yapılır?

Asker adaylarının merakla beklediği 2018 98/2 Mayıs cep dönemi için gelişmeler merak ediliyor.

Askerlik yeri sorgulama 2018 nasıl yapılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
13 Nisan 2018 Cuma 09:50

Mayıs ayında askere gidece er adayları askerlik yeri sorgulama 2018 yapmaya başladı. 98/2 Mayıs celp dönemi için askerlik yeri sorgulama yapmak isteyenler E Devlet şifresine sahip olmaları gerekiyor? İşte askerlik yeri sorgulama ile ilgili detaylar..

98/2 Mayıs celp döneminde askeri birliğe katılım gösterecek yedek subay, kısa dönem ve uzun dönem er adayları askerlik yerlerinin ne zaman belli olacağını merak ediyor. Peki, vatani görevini yerine getirecek adayların sıklıkla sorgulamasını sürdürdüğü 98/2 Mayıs celp dönemi askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?

Askerlik Yeri Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Milli Savunma Bakanlığı, askerlik görevini yerine getirmek isteyen vatandaşlar için tarih detaylarını açıkladı. İşte, yerlerin belli olacağı tarih hakkında detaylı bilgiler;

98/2 Mayıs celp döneminde silah altına alınacak yedek subay, kısa dönem ve uzun dönem er adayları askerlik yerlerinin açıklanacağı tarihi sabırsızlık içerisinde bekleyerek geri sayıma başladı. Bu doğrultuda 98/2 Mayıs celp döneminde askeri birliğe katılıp vatani görevini yerine getirmek noktasında can atan adaylar, askerlik yerlerinin ne zaman belli olacağı sorgulamalarına yoğunluk kazandırmaya başladı. Binlerce askerin gözü kulağı 98/2 Mayıs celp döneminde askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağı konusuna çevrilmişken Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından önemli açıklamalar gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanlığı'nın yayımladığı duyuru doğrultusunda 98/2 Mayıs celbinde askerlik görevini icra edecek adayların acemi birlikleri 14 Nisan 2018 tarihinde (değişkenlik gösterebilir) açıklanacağı belirtildi. Öte yandan 98/2 Mayıs celp dönemi askerlik yerleri e-Devlet kapısı aracılığıyla da öğrenebilme imkanı elde edebilecek.

98/2 MAYIS CELP DÖNEMİ ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından, msb.gov.tr resmi internet sitesi aracılığıyla 2018 Şubat 98/2 celp alımlarıyla ilgili önemli açıklamalar gerçekleştirerek, 2018 Mayıs celbinde askeri birliğe katılım gösterecek olan adayların acemi birlikleri 14 Nisan 2018 tarihinde (değişkenlik gösterebilir) şeklinde duyuru yayımlandı.

E-DEVLET ASKERLİK YERİ SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Askerlik yeri sorgulama işlemi için ilk olarak e-Devlet sistemine giriş yapmak gerekmektedir. e-Devlet askerlik sorgulama işlemleri https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden yapılabilecek.

Askere gidecek olanların askerlik yerlerini öğrenebilmeleri için e-Devlet şifreleri olması gerekmektedir. e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapıldıktan sonra "Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve ASAL Sevk Başvurusu" yazmak yeterlidir. Ardından çıkan ekranda askerlik yeri hakkında bilgiler görüntülenebilir.

Askerlik Yeri Öğrenme

Er adayları celp dönemlerini E-Devlet üzerinden öğrenebilecek. E-Devlet'e giriş yapacak adaylar, bu sisteme erişim şifresini PTT'den kimlikleri karşılığında alabilecekler.

T.C kimlik numarası ve PTT'den alacakları şifre ile sisteme giriş yapacak olan asker adayları, sol üst köşede yer alan e-hizmetler bölümüne tıklayacak.

Tıkladıkları bölümde, sayfanın üst bölümünde yer alan 'Hizmet Adı' kutucuğuna kısa dönem askerler 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama', uzun dönem askerler ise 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' ifadesini yazdıktan sonra, karşılarına çıkacak olan linke tıklayacak.

Linkin tıklanmasının ardından karşılarına çıkacak 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu' ya da 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' butonuna tıklayacak olan asker adayları, askerlik yapacağı birliği kolayca öğrenebilecek. Bu adımların ardından ise sırasıyla, Sevk Bilgilendirmesi, Sevk Kişisel Bilgiler, Sevk Başvuru Bilgilendirme ve Sevk Belgesi bilgisi alınabilecek.

Sevk belgesinde, asker adayının birliğine teslim olacağı günler ve yol izinleri bilgisi yer alacak. Belgeler, kısa bir süre içerisinde bu sistem üzerinden alınabilecek.

E DEVLET ASKERLİK YERİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar