Askeri araç sele kapıldı: 1 asker kayıp

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde şiddetli yağış sonucu sele kapılan askeri araçtan 1 asker suya düştü.

Askeri araç sele kapıldı: 1 asker kayıp
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
25 Ekim 2017 Çarşamba 14:19

Saray ilçesinde sabahın erken saatlerinde başlayan şiddetli yağmurla birlikte Ergene Çayı'nın kolu Galata Deresi taştı. Edinilen bilgiye göre, Pazarcık Mahallesi Kiremithane yolu üzerindeki köprüde mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için yola çıkan ve 3. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı olduğu öğrenilen askeri araç, sele kapıldı. Olay yerinden alınan ilk bilgiye göre, araçta bulunan ve sele kapılan 4 asker, 2 polis ve 1 vatandaştan 6'sı jandarma, polis ve askeri görevlilerin çalışması sonucu kurtarıldı.

Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde aşırı yağmur yağışı nedeniye mahsur kalanları kurtarmaya giden askerleri taşıyan araç, köprüden geçerken kontrolden çıkıp devrildi. Kazada sel sularına kapılan 1 asker kayboldu, 4 asker yaralandı. Kayıp askeri arama çalışması başlatıldı.

Saray'da bugün öğleden sonra etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz yönde etkiledi. İlçede bazı cadde ve sokaklar suyla kaplanırken, Kiremithpane Mevkii'nde bazı kişiler evlerinde mahsur kaldı. Mahsur kalan kişileri kurtarmak için bölgeye giden askerleri taşıyan araç, köprüden geçerken kontrolden çıkarak devrildi. Kazada 1 asker sel sularına kapılarak kaybolurken, 4 asker de yaralandı. Yaralı askerler Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sel sularında kaybolan askeri bulmak için bölgeye Tekirdağ'dan AFAD ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç polisler sevk edildi. Çalışmalar sürüyor.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI 

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Saray Devlet Hastanesi'nde tedavi  altına alınan askerler, polisler ve vatandaşı ziyaret etti.Hastanede tedavi görenlerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Bölgeye gelen 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal'da  yetkililerden bilgi aldı. Vali Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayıp askerin bulunması  için arama çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.  Arama çalışmalarını, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri,  AFAD, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi Sualtı ekibinin sürdürdüğünü ifade  eden Ceylan, ayrıca İstanbul'dan arama çalışmalarına destek olmak amacıyla 1 bot  2 araç ve yeteri kadar dalgıçla bir arama ekibinin yola çıktığını kaydetti.  Ceylan, zırhlı personel taşıyıcıda bulunan 3 asker, 2 polis ve 1 sivil  vatandaşın tedavilerine Saray ve Çerkezköy devlet hastanelerinde devam edildiğini  ifade ederek, "Askerimizin aranmasına devam ediliyor, yaralıların ise sağlık  durumları iyi durumda çok şükür. Ancak bir süre müşahade altında tutulacaklar.  Bölgede yağmur azalmış durumda. Meteoroloji yetkililerinden aldığımız bilgiye  göre yağmur akşama kadar devam edecek. Bizim tedbirlerimiz sürüyor. "

 ARAÇTAN ATLADILAR 

Olaya tanık olana İsmail Ataç, evinin balkonundan  dereye bakarken, bir askeri aracın derenin karşısına geçmeye çalıştığı sırada  köprüde devrildiğini gördüğünü belirtti.  Araçtakilerin dışarıya çıktıklarını görerek hemen yardıma koştuğunu  anlatan Ataç, olayı gördüğünde çok korktuğunu belirtti. Olay sonrası bir askerin araçta olduğunun söylenmesi üzerine arama  çalışmaları başlatıldığını aktaran Ataç, ''Askeri araç yolun karşısına sağanak  yağış nedeniyle mahsur kalan vatandaşları kontrol etmeye gidiyormuş. Zırhlı  personel taşıyıcı, yolun karşısına geçmek isterken, köprünün sol tarafına düşerek  suya kapıldı. Araçta bulunanların bazıları dışarı atladı. İlk müdahaleye biz  koştuk ve araçtan atlayan vatandaşları kurtardık. Araç sürüklenerek aşağıya  gitti. Biz 6 kişiyi kurtardık. Bir askerin ise kayıp olduğu söylendi, onu  bulamadık.'' diye konuştu.  

Selden kurtarılan asker o anları anlattı

Olay sonrası hastaneye kaldırılan Bakım Astsubayı Veysel Karamehmet hastanede yaşananları şöyle anlattı:

"Köprüye kadar polislerle gittik. Daha sonra çıkarken bize kurtarmaya gideceksiniz dedi komutanlarımız. Biz bindik gittik, ondan sonra polisler geldi. Ben bölgeye hakim değilim daha yeni geldim 2 ay oldu geleli. Arkadaşım da zaten hiç gitmemiş kurtarmaya. Biz orada köprü olduğunu zaten bilmiyorduk bilseydim ben o aracı oraya sokturmazdım. Daha sonra 200 metre geçtikten sonra hızlı bir şekilde savrulmaya başladık ön taraf batmaya başladı. Araçta bir pompa var suyu tahliye ediliyor, o pompa yetmemeye başladı. Daha sonra biz üst kapakları açmıştık Allah’tan arkadaki ağaca çarpar çarpmaz herkes atladı. Atlar atlamaz araç suya gömüldü. 7 kişi araçtan çıktık daha sonra yaklaşık 500-600 metre sürüklendik. Hepimiz tutunduk ama Mehmetçik yüzme bilmediği için, uzman arkadaş peşinden iki kere gitti tutmaya çalıştı ama en sonunda gitti çocuk" ifadelerini kullandı.

Başkan Albayrak, sel bölgesini inceledi

Yaşanan sel felaketinin ardından olay yerine giderek incelemelerde bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Yani sanıyorum o köprünün üzerini tamamen su alınca oradan karşıya geçmedeki ortalamada zorlandılar ve devrilmişler. Saray tarafı en çok yağmur alan bölgedir. Özellikle yukarılarda 130 kilogram metrekareyi bulmuş. 80 kilogram Çerkezköy tarafında var. Bu bölgelerde metrekareye 50 ve 100 kilogram arasında yağış düştü. Yukarıdan gelen ve metrekareyi 150 kilogram yağış düşen kısım bu taraflara büyük bir sel getiriyor" diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar