Asker yemekleri kamu kurumlarından karşılanacak

2018 yılında itibaren asker yiyecekleri kamu kurumları tarafından karşılanacak.

Asker yemekleri kamu kurumlarından karşılanacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
25 Aralık 2017 Pazartesi 11:23

Asker yemeklerinde yaşanan olumsuz gelişmeler sonrası Milli Savunma Bakanlığı, Askerin yiyeceklerinin kamu kurumlarından karşılanmasını kararlaştırdı.

2018 yılında askerin tüm yiyecek ihtiyacı kamu kuruluşları tarafından karşılanacak. Askerin yıllık yaklaşık 40 bin tonu bulan et ve et ürünleri ihtiyacı ise Et ve Süt Kurumu'ndan temin edilecek.

Askeri birliklerde yaşanan zehirlenme vakalarının ardından son olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için Pınarsan İnş.Nak.San. ve Ltd.Şti. ile yapılan sözleşme kapsamında 2015 yılında alınan kavurma konservelerinin 4 bin 50 kilogramında at eti olduğu ortaya çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli içeriğinde at eti bulunduğu tespit edilen konservelerin hiçbir şekilde personelin tüketimine sunulmadan imha edildiğini aktardı

Et ve et ürünlerinde askerin tüm ihtiyacı Et ve Süt Kurumu’ndan karşılanacak. Kurumun Adana, Ağrı, Bingöl, Diyarbakır, Denizli, Erzurum, Erzincan, Sakarya, Sincan, Sivas, Van, Yozgat ve İstanbul’da et ve tavuk kombinası ile soğuk hava depoları bulunuyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar