ABD Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı olayı... ABD Büyükelçiliği'nden teşekkür

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde kimliği belirsiz kişilerce çevreye rastgele ateş edildi. Son dakika haberine göre olayla ilgili gözaltına alınan iki kişi suçlarını itiraf etti. Zanlıların yakalanmasının ardından ABD Büyükelçiliği de bir teşekkür açıklaması yaptı.

ABD Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı olayı... ABD Büyükelçiliği'nden teşekkür
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
20 Ağustos 2018 Pazartesi 09:50

ABD Büyükelçiliği önünde sabah saat 05.00 sıralarında silah sesleri duyuldu.

Edinilen bilgilere göre, Atatürk Bulvarı üzerinde seyir halinde olan henüz plakası belirlenemeyen beyaz bir otomobilden ABD Büyükelçilik binasına doğru ateş açıldı.

6 numaralı kapı önünde gerçekleşen saldırıda, 4-5 el silah sesi duyuldu. Güvenlik görevlilerinin bulunduğu kulübeye gerçekleştirilen saldırıda, kurşunlardan biri cama isabet etti. Olayda şans eseri can kaybı veya yaralanma olmadı.

Aracın, Bulvar üzerinden Cinnah Caddesi istikametinde kaçtığı tespit edildi. Kısa süre içinde olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Civarda arama başlatan ekipler, boş kovanları muhafaza altına aldı. Kaçan aracın yakalanması için şehrin dört bir yanındaki ekipler alarm durumuna geçti.

ANKARA VALİLİĞİ: BEYAZ BİR ARAÇTAN 6 EL ATEŞ EDİLDİ

Ankara Valiliği'nden Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliğine silahlı saldırı haberlerine ilişkin yapılan yazılı açıklamada;

"20.08.2018 günü saat 05.30 sularında, Atatürk Bulvarı üzerinde seyreden beyaz renkli bir araç içinden, kimliği henüz tespit edilemeyen şahıs veya şahıslar tarafından, ABD Büyükelçiliği nizamiyesine doğru 6 el ateş edilmiştir.

Yapılan ilk incelemeler sonucunda, 3 adet merminin demir kapıya ve camlı bölüme isabet ettiği, herhangi bir can kaybının olmadığı anlaşılmıştır.

Olaya ilişkin çalışmalar devam etmekte olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

KALIN: SALDIRIYI KINIYORUZ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "ABD Büyükelçiliğine yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu açıkça bir kaos yaratma girişimidir. Türkiye güvenli bir ülkedir ve bütün yabancı misyonlar kanunların güvencesi altındadır. Olay soruşturulmaktadır ve en kısa sürede aydınlatılacaktır." dedi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: TÜRKİYE GÜVENLİ BİR ÜLKEDİR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine ateş açılması ile ilgili yaptığı açıklamasında “Bir can kaybı veya yaralanma yok. Bu, açık bir provokasyondur. Şundan hiç kimsenin kuşkusu olmaması gerekir; Türkiye'de görev yapan yabancı misyonlar, büyükelçilikler, devletimizin güvencesi altındadırlar. Diplomatik faaliyetini yürütenler, milletimizin misafiridirler. Her türlü güvenliklerinin sağlanması konusunda azami hassasiyet gösterilecektir. Türkiye güvenli bir ülkedir. Tabii ki yakın zamanda bunun arkasında kim var, kimler tarafından yapıldı bu eylem, bunun açığa çıkacağından hiçbir kuşkumuz yoktur” diye konuştu.

SUÇLARINI İTİRAF ETTİLER

Başlatılan çalışmada, saldırıyı geçekleştirdikleri değerlendirilen Ahmet Çelikten ve Osman Gündaş isimli iki şüpheli, saldırıda kullanılan 9 milimetre çapında tabanca ve 06 BDP 502 plakalı araç ile yakalandı.

Ankara Valiliği'nce yapılan açıklamada, zanlıların zanlıların saldırıyı birlikte yaptıklarını kabul ettikleri bildirildi.

BÜYÜKELÇİLİKTEN TEŞEKKÜR 

Zanlıların yakalanmasının ardından ABD Büyükelçiliği'nden bir açıklama geldi. "İki kişinin hızlı bir şekilde yakalanmasını sağlayan Türk hükümetine teşekkür ederiz" denilen açıklamada, "Türk hükümetinin bize sağladığı destek ve korumayı memnuniyetle karşılıyoruz" ifadeleri de kullanıldı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar