Alev Alatlı: Erdoğan'ı eleştiren aydınlar ergen ve atarlıdır

Kübra Par'ın sunumuyla Habertürk ekranlarında yayımlanan 'Küpra Par ile Açık ve Net' programına Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Alev Alatlı konuk oldu. Alatlı, " Bugünkü Türkiye’den mutsuz olan ve Erdoğan’ı eleştiren aydınlar atarlı ve ergendir. Durup dururken atar yapıyorsunuz"dedi

Alev Alatlı: Erdoğan'ı eleştiren aydınlar ergen ve atarlıdır
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
16 Ağustos 2018 Perşembe 21:10

Alev Alatlı, "Her şey gibi sonu vardır. Sonuçlarından ders alınırsa bir şeyleri götürür. Hayır olacak tarafı yoktur. ABD'ye bağımlı olmak tuhaf bir anlatım. Kendi ayakları üzerinde duran bir ülke olmaya çalışmak lazım. Amerika Amerika olalı böyle başkan görmedi. Trump nükleer denizaltındaki delirmiş kaptan gibi" açıklamasında bulundu.

"Dünyada bir Erdoğanofobi olduğunu düşünmüyorum"

Dünyada bir Erdoğanofobi olduğunu düşünmüyorum diyen Alatlı, "Erdoğan değil de başka bir lider olsaydı yine aynı şeyler olurdu. Seçimin koşulları aynı olacaktı, hedef Türkiye. Kim bu oyu alabilirdi ki. Bu söylem ile alınabilecek bir oydu. Onu aldı" ifadesini kullandı.

Alatlı, "Erdoğan’a oy veren yüzde 52’nin saklı korkuları, arzuları ve niyetleri var. Korkusu ekonomik. İtilip kakılma korkusu var. İsmet İnönü devrinde köylünün Ankara'ya girmesi yasaktı. Böyle bir yerden geldiğinizi düşünün. Bir taraftan gurur var. 28 Şubat’ta kapanan kadınların tavrı dini değil siyasi refleksti." ifadesini de sözlerine ekledi. 

"Erdoğan'ı eleştiren aydınlar ergen ve atarlıdır"

Yazar Alev Alatlı, Türkiye’deki aydınlar konusuyla ilgili olarak, “Ergen buluyorum. En mutsuz zamanımdayım türlü yaklaşımları yakıştırmıyorum. Geline oyna demişler, yerim dar demiş. Ergen ve atarlı bir tavır olarak görüyorum. Durup dururken atar yapıyorsunuz” şeklinde konuştu.

"Ne yandaşım ne muhalif, aydın olmaya çalışan biriyim"

Niye muhalif? Muhalif veya yandaş olmak zorunda değilsiniz. Şurada bir tablo olsa, ben seyretmek için geriye çekilsem, tabloya muhalifim demek mi oluyor? Hayır. Perspektifi daha iyi görebilmek için geriye çekiliyorum. Görebilmek için geriye çekilirsiniz. Bu, muhalif olduğunuz anlamına gelmez. Yanına gidip burnunuzu sokar, dibine bakarsanız çok sevdiğiniz anlamına da gelmez diyen Alatlı, “Aydın olmaya, doğru düşünmeye, haksızlık etmemeye çalışan ve yanılmaktan kaçınan biriyim. Nasıl yanılmaktan kaçınırım? Kendi egoma yenilerek. Sevdiğim ve sevmediğim şeyler var. Bunlara yenilmek istemem. Yaşım, eğitimim, geldiğim ve gittiğim yer belli. Bunların bana verdiği önyargılar muhakkak vardır. Bunlardan kurtulmaya çalışan birisiyim, yaptığım o. Abuk sabuk laflar görüyorum. Neyin yandaşlığı veya neyin muhalefeti?” diye ekledi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar