Akşener'den yaptırım tehdidine karşı öneri!

ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptırım tehdidine karşı İYİ Parti lideri Meral Akşener, yapılması gerekenleri söyledi.

Akşener'den yaptırım tehdidine karşı öneri!
Son Güncelleme: 15 Ekim 2019 Salı 12:07
15 Ekim 2019 Salı 12:05

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’ye ekonomik yaptırımlarla tehdit etmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken, yaptırım tehdidine karşı alınması gereken önlemleri de sıraladı.

 Akşener, FETÖ'cülerin Türkiye karşıtı lobi yaptığını söyleyerek "Cumhuriyet ve değerleriyle bir an önce barışın. Dışarıdaki güvenliğin içeride başladığı bilinciyle demokratik mekanizmaları yeniden çalıştırın. TBMM'yi yeniden işlevsel hale getirin. Devlet işini parti işinden ayrı tuttuk. Gün o gündür ki tek bir parti vardı, al-bayrak partisidir dedik" ifadelerini kullandı.

Ekonomik yaptırımlara karşı önlem

ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye karşı yaptırım tehdidine değinen Akşener, "ABD Başkanı'nın arabuluculuk ifadesine dikkat etmek gerektiğine inanıyorum. Bu ifadeyi vahim bir durumun dışavurumu olarak değerlendiriyorum. Barış Pınarı Harekatı'na paralel olarak PKK/PYD/YPG ile bir müzakere mi planlanıyor? Trump, kuvvetler ayrımının güçlü olduğu bir ülkenin başkanı. Kendine karşı bir azil süreci olduğu gibi bir de seçimler var. Devletimizin ve yüce milletimin çıkarını Trump'ın seçim kampanyasına kurban etmeyin. Daha önce yaptığını yine yapacağını söylüyor. İktidarınız ise susuyor" dedi.

Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletimizi ekonomik yaptırımlara karşı nasıl koruyacaksınız. Biz yapılması gerekeni söyleyelim; zarar görecek ihracatçılarımızı, sanayicilerimizi tespit edip sektörel sıkıntılara çözüm getirin. İhracatçımız için alternatif pazar bulun. ABD'den ithal mal eden sanayicilerimize yol gösterici olun. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı kalkınma ajanslarını ekonomik olumsuzlukları en aza indirecek bölgesel politikalara başlayın. Yine tehdit etmemesi için adımlar atın. İthalat pazarı seçeneklerini zenginleştirin. Varlık Fonu'nda sanayimizi dönüştürmede ve ithalat pazarını kurun. Bir an önce sermaye piyasalarını derinleştirin."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar