Yeni Şafak yazarı Öztürk: Akşener, Millet İttifakı’nın en güçlü adayı

Yeni Şafak yazarlarından Hasan Öztürk, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Millet İttifakı tarafından Cumhurbaşkanlığı için aday gösterilebileceğini söyledi.

Yeni Şafak yazarı Öztürk: Akşener, Millet İttifakı’nın en güçlü adayı
Son Güncelleme: 9 Temmuz 2021 Cuma 10:30
9 Temmuz 2021 Cuma 10:27

Millet İttifakı'nda Cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Millet İttifakı dahil herkes bu sorunun yanıtını merak ediyor. İttifak'tan da farklı açıklamalar var. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı konusunda siyaseti hareketlendiren açıklama CHP içinden geldi. Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, "Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu" dedi.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisinin ismini bilinçli bir şekilde dolaşıma sokulduğunu iddia eden Yeni Şafak yazarlarından Hasan Öztürk, "Kılıçdaroğlu’nun gönlünde yatan aslan ne kendisi, ne de İstanbul’un belediye başkanı. Akşener de değil..!" yorumunda bulundu. 

Öztürk, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Millet İttifakı tarafından Cumhurbaşkanlığı için aday gösterilebileceğini söyledi.

"Akşener her geçen gün Millet İttifakı’nda ağırlığını hissettiriyor"

Öztürk, bugünkü köşe yazısında 2023 yılında yapılması planlanan seçim için şu görüşlerini dile getirdi:

İyi Parti’nin doğal adayı olarak öne çıkan isim Sayın Akşener. Her geçen gün Millet İttifakı’nda ağırlığını hissettiriyor. HDP ile yerel seçim sürecinde geliştirilen ilişki biçimini unutturup yeni bir yol deniyor. Ve bu yeni yolda adım adım ilerliyor.

Akşener, şu an için İyi Parti’nin adayı. Ama biraz daha zorlarsa Millet İttifakı’nın da adayı olabilir. Zetin HDP tek başına seçime girsin derken kendi adaylığını pekiştiriyor. Şayet aday olmazsa bu kez de işaret ettiği bir aday ittifakın adayı olarak seçime girer.

Kılıçdaroğlu ismi bilinçli bir şekilde dolaşıma sokuldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisinin ismini bilinçli bir şekilde dolaşıma soktuğunu da öne süren Öztürk, şunları yazdı:

"İsmini dolaşıma sokarken önceliği CHP’nin içindeki “denklem dışı” adayları bastırmak. İstanbul’un belediye başkanı ve ekibi 2023 seçimlerinde cumhurbaşkanlığı adaylığı için çok heveskar. Muharrem İnce’ye ince göndermeyle “Mekanın sahibi geldi” diyerek başlayan aday adaylığı süreci “anketler” maharetiyle pekiştiriliyor. İşte bu husus Kılıçdaroğlu’nun kara kabusu olarak karşısına çıkıyor. Çünkü Kılıçdaroğlu’nun gönlünde yatan aslan ne kendisi, ne de İstanbul’un belediye başkanı. Akşener de değil..!"

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar