AKPM: 24 Haziran seçimlerini erteleyin

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, Türkiye'ye 24 Haziran seçimlerini erteleme çağrısında bulundu.

AKPM: 24 Haziran seçimlerini erteleyin
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
24 Nisan 2018 Salı 15:59

AKPM Denetim Komisyonu’nun 24 Haziran seçimlerini ertelenmesi için yaptığı çağrının gerekçesi olarak,  seçim kanununun seçim kararından sadece bir ay önce değiştirilmiş olması, OHAL uygulamasına devam edilmesi, seçimlerin güvenliği ve saydamlığı konusundaki şüpheler ve tartışmalı mühürsüz oy pusulası kararının "seçimlerin demokratik bir ortamda düzenlenemeyeceğini" gösterdiği ifade edildi.

"POLİSİN SEÇİM BÜROLARINA GİREBİLMESİ KAYGI VERİCİ" 

Denetim Komisyonu, yeni seçim sistemine göre polisin seçim bürolarına girebilecek olmasını da "kaygı verici" olarak değerlendirdi. Bir önceki seçimlerden sonra AKPM ve AGİT'in medyanın seçimlerle ilgili haberleri ve siyasi partilerin finansmanına dair tavsiyelerinin de yerine getirilmemiş olduğu hatırlatıldı. 

AKPM'NİN ALDIĞI KARARIN YAPTIRIM GÜÇÜ BULUNMUYOR

AKPM'nin aldığı kararların herhangi bir yaptırım güçü bulunmuyor. AKPM Nisan 2016'da Türkiye'yi denetim sürecine almıştı.

24 HAZİRAN'DA ERKEN SEÇİM

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin grup toplantısından yaptı erken seçim çağrısı üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran'da ülkenin sandık başına gideceğini açıklamıştı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar