Akdeniz’de 6 ayda bin 400 sığınmacı öldü

Avrupa’ya Akdeniz üzerinden gitmek isteyen bin 400 sığınmacı boğularak can verdi.

Akdeniz’de 6 ayda bin 400 sığınmacı öldü
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
5 Temmuz 2018 Perşembe 09:06

Sığınmacılar Avrupa’ya Akdeniz üzerinden gidiyor. Hedefine ulaşıp Avrupa’ya geçenlerin yanı sıra birçok kişi Akdeniz’de hayatını kaybediyor.

Bu yılın başından itibaren Akdeniz üzerinden Avrupa'ya kaçmak için yola çıkan 1.405 mülteci hayatını kaybetti. Uluslararası Göç Örgütü'nün (IOM) Cenevre'de yaptığı açıklamada, rakamın şu ana kadar tahmin edilenin yüzde 40 üzerinde olduğu vurgulandı. Bu rakamlara 19 ve 20 Haziran'da meydana gelen olayların da dâhil olduğu belirtildi. Berlin'deki IOM veri analiz merkezinden Julia Black, sadece bu iki günde en az 215 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Göçmen örgütleri temsilcilerine göre; İtalya'nın limanlarını özel kurtarma gemilerine kapattığı geçen haziran, Avrupa'ya kaçışlar sırasında son beş yılda en fazla ölüm vakasının yaşandığı ay oldu. BM verilerine göre haziranda 692 sığınmacı daha güvenli bölgelere kaçış yolculuğunda hayatını kaybetti. Uluslararası Göç Örgütü'nün (IOM) Libya Sorumlusu Othman Belbeisi, Libya açıklarındaki ölüm vakalarının alarm verici boyuta ulaştığını söyledi.

Libya özellikle Afrika'dan Avrupa'ya deniz yoluyla ulaşmak isteyen mültecilerin kaçış rotası üzerinde bulunuyor. Othman Belbeisi, insan tacirlerinin, Avrupa'nın Akdeniz'de mültecilere yönelik politikalarını sertleştireceği yönündeki artan söylemleri nedeniyle, sığınmacıların endişelerini kendi çıkarları için kullandığını belirtiyor. 

SAHRA'DA KAYBOLAN 17 KIŞI ÖLDÜ

Mali'nin Timbuktu kentinin kuzeyinde çölde kaybolan minibüsteki 4'ü çocuk, 6'sı kadın 17 kişinin cesedi bulundu. Minibüs 21 Haziran'da Cezayir'den ayrılarak Timbuktu'ya gitmek üzere yola çıkmıştı. Aramalar sonunda minibüs, Timbuktu'nun 130 kilometre kuzeyinde içindeki tüm yolcular ve şoför ölmüş halde bulundu. Şoförün çöldeki kum fırtınası nedeniyle yolunu kaybettiği sanılıyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar