Akar, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey ile görüştü

Bakan Akar, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile Brüksel'deki NATO Karargahı’nda bir araya geldi. Bakan Akar görüşme sonrası yaptığı açıklamada F-35'lerin ticari bir anlaşma olduğunu Türkiye'nin haklarının sonuna kadar savunucusu olacaklarını ifade etti.

Akar, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey ile görüştü
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
27 Haziran 2019 Perşembe 13:51

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Bakan Akar ile Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile Brüksel'deki NATO Karargahı'nda bir araya geldiği belirtildi.

Akar-Jeffrey görüşmesinde, Münbiç ve Fırat'ın doğusu başta olmak üzere Suriye'de yaşanan gelişmeler ele alındı.

Görüşmede Münbiç ve Fırat'ın doğusu başta olmak üzere Suriye'de son dönemde yaşanan gelişmelerin ele alındığı kaydedilen açıklamada, "Akar tarafından muhatabına Münbiç’te verilen sözlerin yerine getirilmesinin beklendiği ve Fırat’ın doğusunda oluşturulması planlanan güvenli bölgeye ilişkin Türkiye’nin görüşleri bir kez daha aktarıldı." ifadeleri yer aldı.

"Bu bir ticari anlaşmadır"

Türkiye'nin F-35 programından çıkarılacağı iddialarına ilişkin konuşan Akar,  "F-35 savaş uçağından Türkiye'yi mahrum bırakmaya çalışmak NATO'nun da savunmasını ve caydırıcılığını ciddi ölçüde azaltır. F-35 uçağı ve programının güvenliği, stratejik ortağımız ABD için olduğu kadar Türkiye için de çok büyük önem taşımaktadır. Bu bir ticari anlaşmadır. Bu kapsamda her ortamda tüm haklarımızın sonuna kadar savunucusu olacağız" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar