AK Partili Keşir: Kadına şiddetin en vahşi hali

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, “Kadınların terör örgütlerince mağdur edilmesi, şiddetin en acımasız ve en vahşi biçimi” ifadelerini kullandı

AK Partili Keşir: Kadına şiddetin en vahşi hali
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:50
15 Mart 2018 Perşembe 13:18

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, kadınların terör örgütlerince mağdur edilmesinin şiddetin en acımasız ve en vahşi biçimi olduğunu söyledi.

Keşir yaptığı açıklamada, TBMM Genel Kurulunda HDP'nin "Türkiye'de kadınların yaşadıkları ayrımcılık ve cinsiyete dayalı eşitsizlik" başlıklı bir grup önerisi verdiğini anımsatarak öneri metninde terör örgütlerince zorla dağa kaçırılan, istismara ve tecavüze uğrayan, ellerine silah verilen kız çocukları ve kadınlardan bahsedilmediğini söyledi.

HDP'nin kadın ve kız çocukları üzerinden siyaset yaptığını ancak iki yüzlü davrandığını ifade eden Keşir, kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddetten bahsedildiğinde tüm şiddet unsurlarının göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkati çekti.

"HDP KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE SAMİMİYETSİZ"

Birleşmiş Milletler, İnsan Hakları İzleme Örgütü gibi uluslararası raporlarda PKK/YPD/YPG'nin 12 yaş altında zorla eline silah verilen çocuklar, kız çocukları ve kadınların infazları, tecavüzleri, okul çağındaki çocukların zorla dağa kaçırılması gibi olayların belgeleriyle yer aldığını vurgulayan Keşir, "Bunların hiçbirisi HDP'nin önergesinde yer almıyor, bu da HDP'nin kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddet ile mücadelede samimiyetsizliklerini ortaya koyuyor. Bir çifte standart söz konusu. Kadınların terör örgütlerince mağdur edilmesi, şiddetin en acımasız ve en vahşi biçimi." diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar