AK Parti'li Hamza Dağ: CHP, HDP'ye vagon olmuştur

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP'nin Irak ve Suriye tezkeresine 'hayır' oyu vermesi ile ilgili, "Bu CHP- HDP ittifakı değil, CHP'nin HDP'ye iltihakıdır. CHP, HDP'ye vagon olmuştur" açıklamasında bulundu.

AK Parti'li Hamza Dağ: CHP, HDP'ye vagon olmuştur
Son Güncelleme: 1 Kasım 2021 Pazartesi 17:38
1 Kasım 2021 Pazartesi 17:36

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, parti genel merkezinde gazetecilerle bir araya geldi. Dağ, sınır ötesi operasyon için yapılan oylamaya hayır diyen CHP'ye eleştirilerde bulundu.

"CHP'Yİ KİM NEREYE ÇEKERSE, ORAYA GİTMEYE HAZIRDIR"

Salı günü Meclis'te oylanan tezkere hakkında konuşan Dağ, şunları söyledi:

"Bugüne kadar terörle mücadele kapsamında hep Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bir tezkere verilir. Bu tezkerede bütün siyasi partilerin nerede yer aldıklarını çok net bir şekilde görürüz. Önceki oylamalarda 'evet' diyen CHP, bu oylamada 'hayır' diyerek kendisi ile çelişmiştir. Çok açık bir şekilde kendisini inkar etmiştir. Bu bir ittifak değildir, bu iltihaktır. Bu CHP-HDP ittifakı değil, CHP'nin HDP'ye iltihakıdır. CHP, HDP'ye vagon olmuştur. Bu hayır oyuyla 'askıda CHP' kampanyası başlamıştır. Hayırlı olsun. CHP'yi kim nereye çekerse, oraya gitmeye hazırdır. HDP'nin Türkiye'nin her meselesinde gayri milli bir duruş sergilediğini hepimiz biliyoruz."

"CHP'NİN SİYASETİ, TAM ANLAMIYLA BİR İSTİSMAR SİYASETİDİR"

CHP'ye yönelik eleştirilerini sürdüren Dağ, şöyle devam etti:

"CHP; bu gayri milli duruşa payanda olmuştur, can suyu vermiştir. Bu olay, Cumhuriyet Halk Partisi tarihine kara bir leke olarak geçecektir ve yıllar sonra bugünler yaşandığında Cumhuriyet Halk Partisi; bu anı, bu kararını açıklamakta zorlanacaktır. CHP, kuruluş ilkelerine, özüne, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurucu kadrosuna karşı tam bir yabancılaşma içindedir. Kemal Kılıçdaroğlu idaresindeki CHP; büyük bir değişim, dönüşüm, başkalaşım yaşamaktadır. Eminiz ki; CHP'ye oy veren vatandaşlarımız bile bu yeni Cumhuriyet Halk Partisi'nden rahatsızdır. FETÖ gibi DHKP-C gibi eli kanlı terör örgütlerine sessiz ve tepkisiz kalan CHP, tezkeredeki tutumuyla şimdi de PKK'yı sevindirmiştir. CHP'nin siyaseti, tam anlamıyla bir istismar siyasetidir."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar