AK Parti’den bedelli askerlik açıklaması-2018’de bedelli askerlik çıkacak mı?

Bedelli askerlik yapmak isteyenlerin gözü kulağı bedelli askerlik hakkında yapılacak açıklamalarda. İşte AK Parti’den 2018 bedelli askerlik açıklaması..

AK Parti’den bedelli askerlik açıklaması-2018’de bedelli askerlik çıkacak mı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
17 Nisan 2018 Salı 15:12

2018 yılında bedelli askerlik olup olmayacağı merak konusu oldu. Askerlik görevi için bedelli askerlik çıkmasını bekleyen binlerce kişi bu konu hakkında çıkacak haberlere kitlenmiş durumda. Peki ya 2018 yılında bedelli askerlik çıkar mı? AK Parti bedelli askerlik 2018 hakkında hangi açıklamalarda bulundu. İşte haberimizin detayları..

Bedelli askerlik haberleri her zaman gündemde kalmayı başarıyor. Binlerce er adayı bedellinin çıkacağı günü merakla bekliyor. Konuyla ilgili olarak AK Parti İstanbul İl Kadın Kolu kurucu üyesi ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın eşi Selma Yazıcı, herkesin merakla beklediği “bedelli askerlik” açıklamasında bulundu.

AK Parti’den 2018 Bedelli Askerlik Açıklaması

MHP Lideri Devlet Bahçeli’den gelen “erken seçim” açıklamasından üç gün önce Selma Yazıcı, “Siyasetin bir adabı olmalı. Seçim kazanmak göz boyamayla olmaz. Verilen vaatlerin içi boş olmamalı. AK parti hükümetleri şimdiye kadar ne dediyse yaptı. Üstelik bir tarafta dış güçlerin bir tarafta içteki hainlere ve terör belalarına rağmen” mesajını paylaştı. Bu mesajına ardından sosyal medyadan Yazıcı’ya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen seçim döneminde verdiği “bedelli askerlik” sözü hatırlatıldı. Bunun üzerine Selam Yazıcı “Bedelli sözünü yazacağınızı biliyordum ama kaç kez çıkarıldı bu da sözün yerine getirildiğinin göstergesidir. Yine çıkarılırdı, zemin uygun olsaydı. Belki bir süre sonra yapılabilir” mesajını yayımladı.

Selma Yazıcı, daha önce AK Parti İstanbul tarafından düzenlenen iftarda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "bedelli askerlik" meselesini sormuştu. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Yazıcı, bedelli için Cumhurbaşkanı ile görüştüğünü söyleyerek "Cumhurbaşkanımızla tekrar konuştum, elçiye zeval olmaz dedim. İsteğinizi ve siteminizi ilettim. Cumhurbaşkanımız söz vermedim ama durumun farkındayım dedi. Binali Bey'le konuşalım değerlendirme yapalım gerekirse gündeme alırız dedi. Bunu böyle yazayım mı dedim, yaz dedi. Yani yok demedi" ifadelerini kullanmıştı.

2018 yılında bedelli askerlik çıkacak mı?

Binlerce kişi 2018 yılında bedelli askerlik çıkıp çıkmayacağını merakla bekliyor. Çeşitli nedenlerden dolayı askerlik görevini bedelli askerlik şeklinde yapmak isteyenler bedelli askerliğin çıkması için sosyal medyada kampanya başlattı. Bugüne kadar bedelli askerlikten 400 bin kişi yararlandı.  Sosyal medyada başlatılan bedelli askerlik gelsin kampanyasına yapılacak açıklama asker adaylarının sıkı takibinde.

Binali Yıldırım’dan Bedelli Askerlik Açıklaması

Binali Yıldırım geçtiğimiz günlerde binlerce kişinin merakla beklediği 2018 bedelli askerlik sorusuna;

''Bedelli askerlik şuan da gündemimizde yok.'' diyerek buna sebep olarak da hala devam eden operasyonel faaliyetleri gösterdi.  "Bu yıl içerisinde gündeme gelmeyeceği" yönündeki yanıtını yineleyerek, "Aynı şeyi söylüyoruz" dedi.

Nurettin Canikli’den Bedelli Askerlik Açıklaması

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, bedelli askerlik konusunda, "Gündemimizde bedelli askerlik konusu yok. Öngörülebilir zaman dilimi içinde, içinde bulunduğumuz an ve zaman itibariyle böyle bir düşüncemiz yok" dedi.

İbrahim Kalın’dan Bedelli Askerlik Açıklaması

İbrahim Kalın bedelli askerlik 2018 ile ilgili olarak “Gündemimizde böyle bir çalışma yok.” Açıklamasında bulundu.

Bedelli Askerlik Nedir?

Bedelli askerlik Osmanlı Dönemi’nden bu yana askerliğe alternatif olarak getirilmiş bir sistemdir. Askerlik süresinin kısalması karşılığı nakit bedeli ödemesi mantığı ile çalışan uygulamaya verilen isimdir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

emine En beğenilen yorum
bedelli bir an önce gelmeli lütfen eşim evimizin tek geçim kaynağı