Ahmet Hakan'ı sevindiren diyanet fetvası

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan bugünkü köşe yazısında "Yaşasın! Sonunda, en sonunda erkek kıyafetlerine de laf edildi" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Ahmet Hakan'ı sevindiren diyanet fetvası
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
29 Temmuz 2019 Pazartesi 09:17

Türkiye’deki tüm camilerde okunan ‘Beden mahremiyeti ve tesettür’ başlıklı cuma hutbesinde, kişinin bedeni ve elbiseleri konusuna değinildi. Cuma hutbesinde bedene iyi bakmanın önemi vurgulanırken tesettüre riayet etmenin vecibe olduğu belirtilerek  “Özellikle erkekler için beden sağlığını tehdit eden dar giysiler, mahremiyetin korunmasını sağlamadığı için tesettür bilincine uymaz. Tesettür bilinci ise bedeni örtmek kadar, kalbi ve aklı da her türlü kötülüğe, fuhşiyata ve harama karşı kapatmak, örtmek ve korumaktır.” ifadelerine yer verildi. 

Diyanet'in cuma hutbesine destek çıkan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan "Acıklı ses tonlarıyla “Kadınlar kot pantolon giyince içimiz parçalanıyor” diye ağlaşan hocalardan, Kadının nasıl giyinmesi gerektiği konusunda sürekli ahkâm kesmekten derin bir haz duyan mollalardan, Başını örten kadınların kıyafetleri konusunda bile racon kesmeyi kendilerinde hak gören vaizlerden,Kadınların yürüyüşlerine, gülüşlerine, sokağa çıkışlarına, bakışlarına falan düzen intizam getirmeye çalışan cübbelilerden. İllallah etmiştik..." diye yazdı. 

Hep kadınlar mı çekecekti! diyen Ahmet Hakan "Biraz da erkekler çeksin...Bilhassa dapdaracık ve normalden epey kısa pantolonlarıyla tesettür bilincinden nasiplerini almamış, nargilecilerde keyif kasan yeni nesil müteahhit oğulları iyi işitsin bu uyarıları." ifadelerini kullandı. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar