ABD Filistin’de yaşananların soruşturulmasını reddetti

ABD elçiliğinin Kudüs’e taşınması sonrası Gazze’de Filistinliler tarafından protesto edilmişti. Bu olaylarda 50’den fazla kişi hayatını kaybetti. BMGK’nın hayatını kaybedenler için soruşturma talebi ABD tarafından reddedildi.

ABD Filistin’de yaşananların soruşturulmasını reddetti
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
15 Mayıs 2018 Salı 08:35

 ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınacağını onaylamıştı. Elçilik dün düzenlenen törenle Kudüs’te açıldı.

Elçiliğin Kudüs’e taşınması Filistinliler tarafından protesto edildi. Gösteriler sırasında 50’den fazla kişi hayatını kaybetti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK), Gazze sınırındaki protestolarda İsrail güvenlik güçlerinin gerçek mermi kullanması sonucu 50'den fazla Filistinlinin şehit edilmesine ilişkin soruşturma talebi ABD'nin engeline takıldı.

BMGK'nin geçici üyelerinden Kuveyt, konseyden Gazze'deki şiddet olaylarından endişe ve üzüntü duyulduğunu belirten ve 50'yi aşkın Filistinlinin şehit edilmesi hakkındaki soruşturma başlatılmasını talep eden bir açıklamanın kabul edilmesini istedi.

ABD, 30 Mart'tan bu yana devam eden "Büyük Dönüş Yürüyüşü" kapsamındaki barışçıl gösterilerde İsrail'in orantısız güç kullanımı sonucu çok sayıda Filistinlinin şehit edilmesiyle ilgili soruşturma taleplerini iki kez daha reddetmişti.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar