ABD askeri YPG'lilerle halay çekti

Suriye'nin kuzeyi Menbiç'te ABD askeri, terör örgütü YPG'nin kadın militanlarının mezuniyet töreninde YPG'lilerle halay çekti.

ABD askeri YPG'lilerle halay çekti
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
6 Aralık 2017 Çarşamba 15:25

Suriye'nin kuzeyinde bulunan, terör örgütünde DEAŞ'tan temizlendikten sonra, bir başka terör örgütü YPG'nin girdiği Menbiç'te dün askeri meclise bağlı kadın militanların mezuniyet töreninde çekilen halayda ABD'li bir kadın asker halayın başında yer aldı.

DEAŞ'TAN SONRA YPG BÖLGEYİ İŞGAL ETTİ

Halep kentine bağlı en büyük ilçesi Menbiç, 1 Haziran'dan başlatılan ve Koalisyon güçlerinin de havadan destek verdiği operasyonla DEAŞ terör örgütünden 12 Ağustos 2016 tarihinde tamamen temizlenmişti. DEAŞ'ın Suriye topraklarında Rakka'dan sonra en önemli merkezi olarak gördüğü Menbiç'e, DEAŞ'tan temizlenmesinden sonra, PKK terör örgütünün bu ülkedeki uzantısı YPG'nin girmesine Türkiye tepki göstermişti.

ABD ASKERİ HALAYIN BAŞINDA YER ALDI

Terör örgütü YPG'ye ait sözde askeri meclisi tarafından yönetilen ilçede dün kadın militanların mezuniyeti için tören düzenlendi. Kadın militanlar, törende halay çekerken, halayın başına ise ABD'li bir kadın asker geçti. ABD'li kadın askerin başını çektiği halayın fotoğrafları, sözde askeri meclisin sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar