için kaldı

Sağlık Bakanı Koca: 3'ü ağır 8 kişinin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'deki depremde 55 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bakan Koca, 3'ü ağır 8 kişinin tedavisinin de yoğun bakımda sürdüğünü söyledi.

Sağlık Bakanı Koca: 3'ü ağır 8 kişinin tedavisi yoğun bakımda sürüyor
Son Güncelleme: 1 Kasım 2020 Pazar 14:20
1 Kasım 2020 Pazar 14:15

Yaralılar hakkında da bilgi veren Sağlık Bakanı Koca, şunları söyledi:

Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli'nin enkaz altındayken telefonla görüştüğü Buse Hasyılmaz sağlığına kavuştu, 1-2 güne taburcu olacak.

Hastanelerimizde tedavi altına alınan kişi sayısı 896'dır. Bu sabah itibarıyla tedavisi tamamlanıp taburcu edilen hasta sayımız 682'dir. 58 kişi servis ve yoğun bakımda yatırılmak üzere gözlem ve müşahede altına olan kişiler dahil toplam 214 vatandaşımızın tedavisi devam ediyor. Yatan hastalarımızdan 8 kişi yoğun bakımda, 3 kişinin durumu maalesef ciddiyetini koruyor.

Hepimiz can kurtarma derdindeydik. Koronavirüs tedbirlerini ihmal etmiş olabiliriz. Gerekli dikkati tekrar gösterelim. Depremin de tesiriyle İzmir'de şartlar, virüs için elverişli hale geldi. Kurallara uyarak yeni can kayıplarının önüne geçelim.

Gece saat 01.00 sıralarında hepimizi mutlu eden bir gelişme olmuştu. 70 yaşındaki büyüğümüz Ahmet Çitim, hayata gösterdiği bağlılığın gücü, UMKE ile AFAD ekiplerinin yardımıyla yıkıntıların arasından sağ çıkmayı başardı. Bu ana ben de tanıklık etmiştim. Bu sabah Ahmet amcamız diyalize alındı, genel durumu iyi, Ahmet amcamıza acil şifalar diliyorum.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar