Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili son açıklamalar ve gelişmeler

Son günlerde sosyal medyada düzenlenen kampanyalarla gündeme gelen 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' konusuyla ilgili birçok siyasi açıklamada bulundu. İşte Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili son açıklamalar ve gelişmeler...

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili son açıklamalar ve gelişmeler
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
22 Ekim 2018 Pazartesi 11:56

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili sosyal medyada kampanyalar devam ederken bu kampanyayı MHP gündeme getirmişti. MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, emeklilikte yaşa takılanlar konusunun takipçisi olacaklarını söylerken ''Düzenli primini ödemiş, belli bir günü doldurmuş olan vatandaşlarımızı mağdur etmemek gerekir. TBMM açıldıktan sonra da tüm partilerce emeklilikte yaşa takılanlar problemi için gereği yapılacaktır.'' ifadelerini kullanmıştı. İşte Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili son açıklamalar ve gelişmeler

Kılıçdaroğlu'ndan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) açıklaması
Ankara'da Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Hiçbir şekilde görevlerini yapmıyorlar, primleri tahsil etmiyorlar, gerekli cezaları uygulamıyorlar. SGK sisteminde açık var efendim, ne demek emeklilikte hak talebinde bulunma. 750 milyar lira açık olacak diyorlar. Ağır eleştiriler geliyor. İktidar yapması gerekeni yapmıyor, fatura vatandaşa kesiliyor. Şunu açıklıkla ifade ederim; 38 yaşında emeklilik zaten olmaz. Hiçbir arkadaşım da 38 yaşında emekli olayım diye çıkmaz. Ama bir hak varsa ben bu hakkı kullanmak isterim diyor.'' ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar teklifinin maliyeti 750 milyar lirayı buluyor' açıklamasıyla ilgili Kılıçdaroğlu, ''Aile sigortası olmadığı için kişi geliyor iş veren işime son verdi. İş arıyorum sen yaşlısın diyorlar, devlete dönüyorum emekli edin diyorum sen gençsin diyorlar. Önce bu sorunun çözülmesi lazım. 750 milyar lira yükü çekemeyiz diyorlar. Suriyelilere 35 milyar dolar veriyorsun, emekliye gelince? Bunu söyleyince sen ırkçılık apıyorsun diyor. Hayır efendim ben bu ülkede yaşayan vatandaşın hakkını hukukunu koruyorum.'' yorumunu yaptı. 

''Gerçekleşmesi mümkün durmuyor''

CNN Türk'te Hakan Çelik'e açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş ise konuyla ilgili ''Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili tavrımız çok net. Türkiye'nin emeklilik sistemi üzerine çok büyük bir yük getirecek uygulamanın gerçekleşmesi mümkün durmuyor.'' açıklamasını yapmıştı.

''750 milyar lirayı buluyor''

AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Emeklilikte Yaşa Takılanlar teklifinin maliyeti 750 milyar lirayı buluyor. Ekonomik Kurtuluş Savaşı'nı verdiğimiz bir dönemde böyle bir yükü ülkenin sırtına bindiremeyiz.'' demişti.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar