için kaldı

3 ilde 3 terörist etkisiz hale getirildi

Hakkari ve Van'da düzenlenen operasyonlarda 2 terörist etkisiz hale getirilirken aynı zamanda Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki operasyonda da 1 milyon lira ödülle aranan Turuncu kategorideki sözde Amed eyaleti maliyet ve cephane sorumlusu "Seyit Batman" kod adlı Ekrem İptaş etkisiz hale getirildi.

3 ilde 3 terörist etkisiz hale getirildi
Son Güncelleme: 14 Haziran 2020 Pazar 11:38
14 Haziran 2020 Pazar 11:22

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 3 terörist etkisiz hale getirilirken, son iki günde Siirt, Faraşin Bölgesi ve Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 7 oldu.

İç güvenlik operasyonları kapsamında; Hakkari ve Van İl Jandarma Komutanlıkları koordinasyonunda Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Jandarma Komando birliklerinin katıldığı hava destekli operasyonda, Faraşin Bölgesi'nde 2 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Turuncu kategoride

Ayrıca Diyarbakır Lice kırsalında, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce gerçekleştirilen hava destekli operasyonda 1 terörist etkisiz hale getirildi. Diyarbakır’da etkisiz hale getirilen teröristin 1 milyon TL’ye kadar ödülle Turuncu Liste'de yer alan sözde Amed eyaleti maliye ve cephane sorumlusu "Seyit Batman" kod adlı Ekrem İptaş olduğu tespit edildi.

Böylelikle son iki günde Siirt, Faraşin Bölgesi’nde ve Diyarbakır’da gerçekleştirilen iç güvenlik operasyonlarında etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 7 oldu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar