AK Parti'de 3 dönem kuralına takılanlar aday olabilecek mi?

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan yerel seçimlerde AK Parti’nin 3 dönem kuralı hakkında, “3 dönem belediye başkanlığı yapanlar, kendi iradesiyle aday olmayarak genel merkezi rahatlatmalı” dedi.

AK Parti'de 3 dönem kuralına takılanlar aday olabilecek mi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
19 Ekim 2018 Cuma 16:03

AK Parti siyasette koyduğu 3 dönem kuralını istisnalar hariç şimdiye kadar uyguladı. Yerel seçimlerde aynı kuralın tekrar uygulanıp uygulanmayacağı ise merak konusu oldu.

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan basın mensuplarına konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Turan şu ifadeleri kullandı:

Biz Meclis’te gençleştirmeyi başardık. Aynı şeyi belediyelerde de bekliyoruz. 3 dönem belediye başkanlığı yapanlar kendi iradesiyle aday olmayarak genel merkezi rahatlatmalı. İstisna olabilir. ‘Ben olsam parti batar’ anlayışı partimiz açısından söz konusu. Halk tarafından kadrolarda gençleşme beklentisi var.”

Yerel seçimde ittifak açıklaması

AK Parti’li Turan MHP ile yapılacak yerel seçim hakkında ise, “İl il, ilçe ilçe tam bir ittifaktan söz etmek doğru değil. Küresel ataklara karşı milli duruş sergileyen partilerle yan yana olmak önemli. Ama şu an hiçbir formül geliştirilmedi. MHP’nin İstanbul için aday göstermemesi ittifak ile ilgili değil, iyi niyet göstergesidir.” İfadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar