2018 kasko değer listesi

En güncel araç kasko değer listesi haberimizde! Peki kasko değer listesi nedir? Araç kasko değer listesi hangi durumlarda kullanılır?

2018 kasko değer listesi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
22 Aralık 2017 Cuma 13:39

Kara taşıtları sigortası olarak adlandırılan kasko, aracın zarar görmesi durumunda araç sahiplerine güvence veren sigorta sözleşmesidir. Aracın kaza geçirmesi, yanması, çalınması veya çalınmaya teşebbüs edilmesi gibi durumları kapsayan kasko, araç sahibinin zararını karşılar. Trafik sigortasından farkı ise, poliçe sahibinin kendi aracının hasarını da kısmen veya tamamen karşılanmasıdır. Peki kasko değer listesi nedir, ne işe yarar?

Araç kasko değer listesi, kasko değerinin hesaplanması hususunda yardımcı olur ve aracın marka, model, yılına göre değişiklik gösterir. Piyasa fiyatı da bir diğer etkili husustur. Kasko değer listesi, araçların kasko sigortası kapsamında karşılanacak hasarların hesaplanmasında, yani sigorta şirketleri tarafından sürücülere ödenecek tazminatın belirlenmesinde kullanılır.

Diğer yandan, motorlu taşıtlar vergisi ödemeleri sırasında da kasko araç değer listesinde yer alan araç kasko değeri baz alınır. 2. el araç alım satımlarında da faydalanılır.

2018 ARAÇ KASKO DEĞER LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

NOT: Kasko değer listesinde 15 yaşından büyük araçlara ise yer verilmemektedir. Bu gibi durumlarda aracın bedeli sigortalı ve sigorta şirketi arasında varılan anlaşma ile belirlenmektedir.

Kasko Değer Listesi ile MTV indiriminden faydalanın

Kasko değer listesi ile ayrıca MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ödemelerinde indirim fırsatı yakalayabilirsiniz. Peki nasıl?

Aracınızın MTV tutarı, güncel kasko değer listesindeki bedelinin yüzde 5’inden fazla olamaz. Eğer aksi bir durum söz konusuysa, bir dilekçe ile başvuruda bulunabilir ve daha alt kademeden değerlendirilerek MTV ücretinizin yeniden hesaplanmasını isteyebilirsiniz.

Eğer geçmiş yıllarda da fazladan vergi ödediğinizi düşünüyorsanız, yine bu hesaplamayı kullanabilir ve 2005 yılına kadar yaptığınız fazladan vergi ödemelerinizin iadesini talep edebilirsiniz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar