2018 hac kuraları saat kaçta çekilecek? İşte hac kura sonuçları

Hacı adaylarının bugün en çok merak ettiği konulardan biri de 2018 hac kuralarının çekileceği saat. Peki ya 2018 hac kuraları bugün saat kaçta çekilecek. Tüm merak ettikleriniz haberimizde.

2018 hac kuraları saat kaçta çekilecek? İşte hac kura sonuçları
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
1 Şubat 2018 Perşembe 10:37

Kutsal topraklara ziyarette bulunmak isteyen hacı adayları için bugün heyecan dorukta. Bugün 2018 hac kuraları belli olacak. Büyük bir heyacanla beklenen hac kuraları saati kaçta yapılacak? 2018 hac kuraları ile ilgili detaylar haberimizde.

Hac Kuraları 2018 Saat Kaçta Yapılacak?

Türkiye'den hacca gitmek için bu yıl 316 bin 857 kişi yeni kayıt yaptırdı. Daha önce başvuranlarla birlikte hac görevini yapmak isteyenlerin sayısı 2 milyonu aştı.Hac görevini yerine getirmek isteyen 316 bin 857 kişi bu yıl ilk kez kayıt yaptırdı.

Daha önce kayıt yaptıran, kayıtlarını bu yıl da yenilemesi beklenen 1 milyon 804 bin 110 hacı adayına bu yıl 316 bin 857 kişinin eklenmesiyle, hacı adayı sayısı 2 milyonu aştı.utsal topraklara gitmek isteyen hacı adaylarının bekleyişi bugün sona erecek. 2018 yılı Hac kurası saat 11:00'de Diyanet İşleri Başkanlığının Konferans Salonunda çekilecek. Hac kura çekilişi Diyanet TV'den canlı yayınlanacak.

TRT’nin Diyanet kanalını internet üzerinden aşağıdaki linkten canlı olarak izleyebilirsiniz. TRT Diyanet’in internet yayınını internet üzerinden izlerken 3 saat geri alabilirsiniz. TRT’nin Diyanet kanalını internet üzerinden aşağıdaki linkten canlı olarak izleyebilirsiniz. TRT Diyanet’in internet yayınını internet üzerinden izlerken 3 saat geri alabilirsiniz.

2018 Yılı Hac Kuraları 01.02.2018 Perşembe günü saat 11:00'de Başkanlığımız Konferans Salonunda çekilecektir. Sonuçlar 01.02.2018 Perşembe günü Saat 21:00'den itibaren buradan yayınlanacaktır.

HAC KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN!

Hac Kuraları Neye Göre Çekiliyor?

Diyanet İşleri Başkanlığımızca, kuraya tabi tutulacak hacı adaylarının önemli bir bölümünün önceki yıllardan beri bekleyen ve bu yıl tekrar kayıt yenileten, bir kısmının da ilk kez ön kayıt yaptırmış olanlardan teşekkül etmesi sebebiyle, önceki yıllardan bekleyenlerin mağduriyetlerini belli oranda giderebilmek ve kendilerine daha fazla imkan sağlamak maksadıyla, kur'a çekiminde; kayıt yapılan yıllara göre kat sayı uygulanması ve kuranın; hacı adaylarının peş peşe girdiği kura sayısının kendisiyle çarpımı sonucu elde edilecek rakama göre çekilmesi benimsenmiştir. Örneğin Katsayılı kura sistemi ile 5 yıldır başvuru yapanların 25 kez, 4 yıldır kayıt yaptıranların 16, 3 yıldır kayıt yaptıranların 9, 2 yıldır kayıt yaptıranların 4 ve bu yıl ilk kez kayıt yaptıranların ise 1 kez ismi çıkmakta, böylece yeni kayıt yaptıranların heyecanı da her yıl devam etmektedir.

Kura Snuçları Nasıl Öğrenilecek?

Vatandaşlar, kura sonuçlarına Diyanet İşleri Başkanlığının "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden ya da il ve ilçe müftülüklerinden öğrenebilecekler.Toplam 2 milyon 120 bin 967 kişinin katılacağı bu yılki hac kurası, yarın saat 11.00'de Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda, bilgisayar ortamında, basın ve kamuoyuna açık yapılacak.

Kura, hacı adaylarının kayıt yaptırdığı iller bazında, "normal, müstakil odalı ve otel" konaklama türlerinde çekilecek. Asıl ve yedek tasnifinin yapılmayacağı kurada, Diyanet ve acente ayrımına da gidilmeyecek.

Hac Kesin Kayıtları Ne Zaman Yapılcak?

Hac kesin kayıtları, 5-16 Şubat'ta, her ilde ve her bir hac konaklama türünde yapılacak.Belirlenen kayıt süresi içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 22 Şubat-2 Mart'ta dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak. İlk hac kafilesinin 17 Temmuz'da, son hac kafilesinin 15 Ağustos'ta gideceği kutsal topraklardan dönüşler, 25 Ağustos-20 Eylül'de gerçekleşecek.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

milli kumarcı En beğenilen yorum
ne kurası... loto sonuçları bunlar... hehehe