193 Bin TL'lik tuvaletin son hali

Yalova’da yatırılan 193 bin TL’ye yaptırılan tuvalet kimliği belirsiz kişiler tarafından darp edildi.

193 Bin TL'lik tuvaletin son hali
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
23 Temmuz 2018 Pazartesi 15:10

Yalova’da Dünya Tuvaletler Birliği tarafından  193 bin TL’ye tuvalet yaptırılmıştı. Tuvaletin bazı yerlerinin tahrip edildiği ve kapı kolunun çalındığı belirtildi.

Güney Kore İstanbul Başkonsolu Keewon Hong, WTA Genel Sekreteri Young Checl Kim ve Güney Koreli temsilcilerinin katıldığı törenle Yalova’da açılışı yapılan 193 bin TL’lik tuvalet, tahrip edildi.

Tuvalete saldıran şahıslar önce tuvaletin çevresinde bulunan güvenlik kameralarının kablolarını kesti.  Daha sonra kapı kollarını sökerek bazı yerlerini tahrip etti.

Bunun kasten yapıldığının dile getiren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Ne yapsak boş. Biz güzelleştirmeye çalıştıkça birileri gelip mutlaka çomak sokuyor. Bu olaylar birileri tarafından yapılıyor. Bizler her zaman yapıcı olan eleştiriye açık olduğumuzu belirtiyoruz. Ama görüyoruz ki bazılarının maksadı üzüm yemek değil. Kardeş şehrimiz Suwon’un talebiyle WTA tarafından ilimizde hibe olarak yapılan bir hediyeye her ne olursa zarar vermek kardeş şehrimize yapılmış büyük bir ayıptır” dedi.

Salman, “O kadar kamuoyunun dikkati çeken bir olay oldu ki, bundan vazife çıkaran şehir magandaları, bu bölgenin eski atıl haline dönmesi için ellerinden geleni yapıyor. Bölgenin güvenliği için sahilde güvenlik kameraları bulunmakta. Bu işi yapanlar evvela kameraları tahrip ederek kabloları kesmiş. Benim için vatandaşın söylediği daha önemlidir. Kardeşimizin hediyesine de, halkımızın ortak malına da sonuna kadar sahip çıkacağız” diye konuştu.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar