Cumhurbaşkanı Erdoğan: 115 milyar doların üzerinde rezervimiz bulunuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomist ve akademisyenlerle Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde sohbet toplantısında konuşuyor. Erdoğan, "Yüksek faizle enflasyonu kontrol altında tutma anlayışını terk ettik.. Şu an 115 milyar doların üzerinde rezervimiz bulunuyor." dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 115 milyar doların üzerinde rezervimiz bulunuyor
Son Güncelleme: 24 Aralık 2021 Cuma 17:53
24 Aralık 2021 Cuma 14:46

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomist ve akademisyenlerle Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

- İstişarelerin şimdiden ekonomimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ekonomide kendimize bizi hedeflerimize ulaştıracak bir yön tayin etmenin gayreti içindeyiz.

- Dönemin ruhuna uygun araç ve yöntemlerle başlattığımız tüm hamleler bir kısım küresel bir kısmı kendi iç dinamiklerimize bağlı sebepler dolayısıyla yarım kalmıştır.

- Türkiye ilk defa bizim hükümetlerimiz döneminde 20 yıllık kesintisiz kalkınma süreci yaşamıştır. Bu sayede asıl büyük hamlemizi yapmamız için gerekli olan alt yapıyı tamamlamayı başardık.

- Mayıs 2013 faiz 4 buçuğa kadar indirdiğimiz dönem, enflasyon 6.51'e kadar düştü. Arkadan Gezi olayları patladı. Bu manevramızı hazmedemeyen güçler bu adımı attılar. Burada bir konu daha var, biz göreve geldiğimizde IMF'ye olan borç 23.5 milyar dolardı. Mayıs 2013'te IMF'ye olan borcu bitirdik. IMF'ye borcumuz olmadığı gibi herhangi bir kontağımız da yok. Bize IMF'yi tavsiye edenler biz bağları kopardıktan sonra kendileri IMF ile ana muhalefet yavru muhalefet bankaların veya otellerin arka kapılarında veya kulislerinde kendilerine göre bazı çalışmaları yürüttüler.

- Nisan 2013'te, TCMB 'nindöviz rezervi 135.243 milyar dolardı. Sonra bir iniş yaşandı en düşük nokta ise Eylül 2020'de 83.517 milyar dolar. Ondan sonra tekrar toparlanma dönemine geçtik. Bu toparlanmayla geldiğimiz nokta tekrar bugün itibariyle 115 milyar doların üzerindeyiz. Çok daha iyi bir konuma gelecek.

Tüm veriler altyapının hazır olduğuna işaret ediyor. Amacımız bu güçlü altyapı üzerinde ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmaktır. Küresel ekonominin iplerini ellerinde tutan ülkeler 2008 krizinden beri ciddi bir bocalama içindedir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar