11 kurşunla öldürdü, ‘İyi hal’ indirimi aldı

2016 yılında kız arkadaşını, barışma teklifini kabul etmediği gerekçesi ile tabancasıyla 11 kurşunla öldüren şahıs ‘iyi hal’ indirimi aldı.

11 kurşunla öldürdü, ‘İyi hal’ indirimi aldı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
12 Nisan 2018 Perşembe 15:23

Nurcan Arslan küçükçekmece’de 2016 yılında erkek arkadaşının barışma teklifini kabul etmedi. Teklifi kabul edilmeyen zanlı Nurcan Arslan’ın 11 kurşunla öldürdü. Sanık duruşmada ‘iyi hal' indirimi aldı.

 Önce ağırlaştırılmış müebbet alan sanık Abdulah Melih Barış’a daha sonra ‘iyi hal’ indiriminde bulunularak müebbet hapis cezası verildi.

 Sanık Abdullah Melih Barış’ın yargılandığı dava Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

“OLAYI PLANLAMADIM”

Duruşmada son sözleri sorulan sanık Barış, “Olayı planlamadım. Nurcan beni olayın gerçekleştiği yere götürdü. Pişmanım, lehime olan hükümlerin uygulanmasını talep ediyorum” dedi.

ARSLAN’IN AİLESİ TEPKİ GÖSTERDİ

 Barış’a verilen karar sonrası Nurcan Arslan’ın ailesi karar tepki gösterdi. Karar karşısında ağlayan aile, verilen ‘iyi hal’ indirimi için tepki gösterdi.

DAVA AVUKATI: KABUL ETMİYORUZ

  Dava avukatı Gülhan Kaya verilen karar hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün kendisi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişken ne yazık ki iyi hal indirimi yapılarak müebbet hapis cezasına düşürüldü. Mahkeme kararını iki şekilde değerlendirmek lazım. Sanığın tasarlayarak öldürmeden ceza alması olumludur. Haksız tahrik indirimi almaması olumludur. Ne yazık ki iyi hal indirimi bu dosyada da uygulandı. Sanığın kravatla duruşmaya girmesi, heyete karşı bir saygısızlık yapmamasının iyi hal indiriminde yeterli olmamasını düşünüyoruz. Esasında mahkeme şöyle düşünseydi, türlü iftiralarla, akıl sağlığım yerinde değil diyerek esasında mahkemeyi oyaladı. Burada sadece sesinin yükselmemesi, sadece heyete saygısızlık yapılmamasından yola çıkarak iyi hal indirimi yapılmasını kabul etmiyoruz

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar