10 şubat ehliyet sınav soruları ve cevapları açıklandı mı?

10 Şubat 10 şubat ehliyet sınav soruları sınava giren adaylar tarfında merak konusuoldu. Peki 10 Şubat ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Ehliyet sınav soruları ve cevapları yayınlandı mı? tüm bu soruların yanıtları haberimizde.

10 şubat ehliyet sınav soruları ve cevapları açıklandı mı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
11 Şubat 2018 Pazar 15:46

10 şubat ehliyet sınav soruları ve cevapları açıklandı mı? sorusu 10 Şubat'ta saat 14:00'da yapılan teorik sınavlar ile direksiyon eğitimi dersi uygulama sınavların ardından merak konusu oldu. Terik sınavdan geçer not alarak direksiyon sınavına girmeyi hedefleyen adayların gözü kulağı ehliyet sınav soruları ve cevaplarına çevirdi.

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı’nın takvimine göre 10 Şubat tarihli sınavın sonuçları 22 Şubat Perşembe günü açıklanacak. Adaylar, sonuçlar öncesinde soru ve cevapları inceleyerek bir tahminde bulunabilecek. Peki ehliyet soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacak?

MEB tarafından gerçekleştirilen ehliyet sınavının soruları ve cevapları ortalama 5 gün içerisinde açıklanmaktadır.

Soru ve cevaplar yayınlandı mı?

Ehliyet sınavına katılan adaylar sınav sonuçları için heyecanlı bekleyişini sürdürürken diğer yandan da katıldıkları ehliyet sınavının soru ve cevaplarını sorguluyor. Sınav kağıdında işaretledikleri şıkların doğruluğunu tespit etmek isteyen adaylar 'ehliyet sınav soru ve cevapları yayınlandı mı' sorusunu sormaya başladı. Fakat, 10 Şubat ehliyet sınav soru ve cevapları henüz yayınlanmadı. Sınav soru ve cevaplarının 10 iş günü içerisinde yayınlanması tahminler arasında. Ehliyet sınav soru ve cevapları yayınlandığı an haberimizden takip edebilirsiniz.

Ehliyet sınavı baraj puanı kaç?

12 tanesi ilk yardım, 23 tanesi trafik, 9 tanesi motor, 6 tanesi trafik adabı soruları olmak üzere toplam 50 sorudan yapılan ehliyet sınavına katılan sürücü adayları baraj puanını araştırıyor. Bu 50 sorudan 35 doğru yapanlar, bir sonraki direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. Yazılı sınavda baraj puanı 70'dir.

Baraj puanını geçen sürücü adayları, ehliyet sınavının ikinci aşaması olan direksiyon sınavına katılacak.

10 şubat ehliyet sınav soruları ve cevapları açıklandı mı?

Sınavın geçersiz sayıldığı durumlar

a. Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde kursiyerin sınava girmesi,
b. Renkli fotoğraflı cevap kâğıdı ve soru kitapçığı ile renkli ve fotoğraflı sınav giriş belgesinin sınav güvenlik torbasından çıkmaması, zarar görmüş ya da eksik çıkması,
c. Cevap kâğıdı ve sınav giriş belgesindeki fotoğrafların uyuşmaması,
ç. Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiği salon görevlilerince tespit edilmesi
d. Kursiyerlere ait cevap kâğıdının değerlendirilmesi esnasında bilgisayar ortamında yapılan kopya analizlerinde sistemin ikili ve/veya toplu kopya taraması sonucunda kopya tespit edilmesi,
e. Geçerli kimlik belgesinin ve (renkli fotoğraflı, çift mühürlü/kaşeli ve çift imzalı sınav giriş belgesinin) sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,
f. Başka kursiyerin sınav evrakının kullanılması,
g. Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi
ğ. Üzerlerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar(işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç, çanta, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri kursiyerin yanında bulundurması,
h. Sınav evrakının sınav güvenlik kutuları dışında posta ya da farklı bir yolla gönderilmesi,
ı. Sınavlar esnasında kopya çekildiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi hâlinde kopya çeken kursiyerlerin sınavları iptal edilecektir. Salon görevlileri kopya çektiğini tespit ettiği kursiyerlerle ilgili durumu açıklayıcı tutanak hazırlayarak sınav evrakı ile birlikte ÖDSGM’ye göndereceklerdir.
i. Sınav dokümanına zarar verilmesi (soru kitapçığını, cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek, cevap kağıdının okunmasına engel olacak işaret ve karalama yapmak),
j. Sistemden hatalı fotoğraf yüklenmesi (sistem / nüfus cüzdanına uygun olmayan), 16
k. Renkli fotoğraflı sınav giriş belgesinin, soru kitapçığının ve cevap kâğıdının görevlilere teslim edilmemesi,
l. Cevapların soru kitapçığına işaretlenip cevap kâğıdının boş bırakılması hâlinde aday sınava girmiş sayılır ancak sınavı değerlendirilmez.
m. Sınav görevlilerince hazırlanan tutanaklarda sınav kurallarının aday tarafından ihlal edildiğinin belirtilmesi, durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesinde belirtilen sınav kuralları yukarıda sayılan nedenlerden dolayı ihlal edildiği için kursiyerin sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınava katılan kursiyerler, 09/12/2016 tarih 29913 RG yayımlanan 02/12/2016 tarih ve 6764 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükümlerine tabidir ve bu kanun çerçevesinde işlem yapılacaktır.

Ehliyet almak için şartlar

● B ve G ehliyet sınıfları için 18 yaşını bitirmiş olmak.

● A1, A2, F ve H ehliyet sınıfları için 17 yaşını bitirmiş olmak.

● A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H ehliyet sınıfları için en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olmak.

● C, D ve E ehliyet sınıfları için 22 yalını doldurmuş olmak.

● Sabıka kaydının olmadığına dair dilekçeyi kurs müdürlüğüne teslim etmek.

● Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

●"Sürücü olur" sağlık raporunu almış olmak.

● Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğrafı Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

2018 Ehliyet sınavları ne zaman?

1 - 2018/MTSKS-1 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 10 ŞUBAT 2018 (saat 14.00)

2 - 2018/MTSKS-2 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 21 NİSAN 2018 (saat 10.00)

3 - 2018/MTSKS-3 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 04 AĞUSTOS 2018 (saat 14.00)

4 - 2018/MTSKS-4 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 20 EKİM 2018 (saat 14.00)

5 - 2018/MTSKS-5 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 22 ARALIK 2018 (saat 14.00)

6 - 2018/MTSKS Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri e-Sınavı e-sınav salonu oluşturulan illerde haftanın 7 günü yapılacaktır.

Ehliyet sınav yorumları

BUSE: Ehliyet sınavı kolay diyen arkadaşlarımın allah belasını versin sizin yüzünüzden azıcık çalıştım şimdi bi hafta boyunca kaldım mı geçtim mi kurkusuyla nasıl yaşıycam ben

Nuray: Ehliyet sınavından geliyorum bu sefer geçtim galiba

Ervâ: Yemin ediyorum ehliyet sınavına bile kendi aracıyla gelen tek milletiz.

Ahmet: Ehliyet sınavından kaldım arkadaşlar size araba yok

HAKAN: Ehliyet sınavı sen büyüksün

Farah: Ehliyet sınavından kalmayı nasıl beceriyorsunuz? Hayır yani ikinci defa da beceremediysen alma o ehliyeti. Ne bok yemeye trafiğe çıkacaksınız anlamadım.

Emrullah bey: Ehliyet sinavim çok kolaydi vee insAllah gecicem

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar