Türkiye’nin en zengin genç liderlerinin listesi açıklandı

İş ve ekonomi dergisi Fortune Türkiye, Türkiye'nin "40 Yaş Altı 40" listesini açıkladı. İşte Türk iş dünyasının genç fikir önderleri, girişimcileri yöneticileri

Türkiye’nin en zengin genç liderlerinin listesi açıklandı - Sayfa 1

40- Ayşecan Özyeğin Oktay (36), Fiba Holding YK Üyesi

Duke Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. 2003-2005 yılları arasında Finansbank’ta bireysel bankacılık bölümünde ve 2005-2007 yılları arasında Fiba Grubu’nda iş geliştirme ve strateji bölümünde farklı projelerde aktif olarak rol aldı. 2009 yılında Stanford Üniversitesi MBA programını tamamladıktan sonra tekrar Fiba Grubu’na katıldı. Burada yönetim kurulu üyeliği görevini sürdürüyor. 

1 40
 
Türkiye’nin en zengin genç liderlerinin listesi açıklandı - Sayfa 2

39- Vadi Efe (34), Altavia Dekatlon Kurucu Ortağı

İstanbul Erkek Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu. RWTH Aachen‘da yeni nesil teknolojiler üzerine yüksek lisans ve Berlin Ekonomi Üniversitesi'nde uluslararası işletme-pazarlama eğitimi aldı. Ulusal ve global markalara sosyal medya üzerinden dijital pazarlama & PR servisleri sunan Altavia Dekatlon adına teknolojiyi ve sosyal platformları kreatif fikir ve uygulamalar ile bir araya getirmek, işletme ve pazarlama disiplinlerini medya teknolojileri ile birleştiriyor. Altavia Dekatlon ile sosyal medya odaklı kampanyalar üretiyoruz, PR çalışmalarını online platformların sunduğu imkanlar ile destekliyor ve sosyal medya takibi ve analizi hizmeti veriyor.

2 40
 
Türkiye’nin en zengin genç liderlerinin listesi açıklandı - Sayfa 3

38- Deren Öztürk (37), Deren Kimya Yönetim Kurulu Üyesi

Öztürk, Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun. Kendi kurduğu Cosmed ve Mihri İstanbul markalarının üretim ve ihracatını yönetiyor. Türkiye’de 230 mağazası bulunan global kişisel bakım marketi Watsons ile anlaşma imzaladı. Cosmed’i ayrıca eczane kanalında büyütüyor. 2016 yılında 850 eczanede satışa sunuldu. Kadın girişimcilerin yurtdışı pazarlara açılmasını sağlamak amacıyla yürütülen Women Entrepreneurs Cluster isimli kozmetik projesinin de öne çıkan katılımcı firmalarından biri.

3 40
 
Türkiye’nin en zengin genç liderlerinin listesi açıklandı - Sayfa 4

37- Soner Cesur (38), Arvato Telekomünikasyon CEO'su

Arvato Telekom 3 bin kişiye istihdam sağlıyor. Bertelsmann Grubu’na bağlı, entegre e-ticaret hizmetlerinde Avrupa’nın en büyük servis sağlayıcısı. “Business Process Outsourcing” (BPO) hizmetleri sunuyor ve Türkiye’nin bir numaralı dış kaynak ve hizmet sağlayıcısı olmayı hedefliyor. 1835 yılında Almanya’da kurulan Bertelsmann AG şirketler grubuna bağlı Arvato’nun yıllık geliri 4 milyar 662 milyon euro.

4 40