TC kimlik no ile SSK sorgulama şifresiz işlem

TC kimlik no ile SSK sorgulama şifresiz işlem detayları haberimizde. İşte SGK ve SSK şifresiz hizmet dökümü işlemleri..

TC kimlik no ile SSK sorgulama şifresiz işlem
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
24 Ocak 2018 Çarşamba 09:49

TC kimlik no ile SSK sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını merak ediyor musunuz? Hizmet dökümünüzü internet üzerinden şifresiz bir şekilde görüntüleyebilirsiniz. Nasıl mı?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri sigorta mükelleflerine her platformda sigorta işlem imkanı sunuyor. Özellikle de dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamalarının internete erişim sağlanabilen her yerden ve günün her saatinde sigorta işlemlerini gerçekleştirebilmek amacı ile kullanılabiliyor olması sigorta mükelleflerinin son yıllarda gelişen internet teknolojisiyle birlikte de elde ettiği olanaklar sayesinde sıklıkla kullanmasına yol açıyor.

İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online hizmet ağı sigorta mükelleflerine sigorta işlemlerinde yaşamın pek çok alanında olduğu gibi internet hız ve kolaylıklarından yararlanabilmesine yardımcı oluyor. Özellikle de internet üzerinden SGK hizmet dökümü sorgulama gibi güncel sigorta bilgilerine sadece dakikalar içerisinde erişim sağlayabilme imkânı sağlayan işlemleri gerçekleştirebiliyor olmak sigorta mükelleflerinin dijital platform üzerinde yer alan bu online hizmetleri sıklıkla kullanmasına yol açıyor.

Sigorta mükellefleri internet üzerinden son derece pratik bir şekilde turkiye.gov.tr adresini kullanarak sanal devlet portalına giriş yapabiliyor. Ancak her E Devlet hizmetinde olduğu gibi Sosyal Güvenlik Kurumu’nun portal içerisinde yer alna online hizmet uygulamalarını da kullanabilmek için güvenlik amaçlı olarak kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. Bu kapsamda e-Devlet sisteme giriş sayfasında ‘E Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak sanal devlet portalına giriş yapılması gerekiyor.

E-Devlet kimlik doğrulamalarını yapan sigorta mükellefleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları listesine e-hizmetler kategorisi altından kolaylıkla ulaşabiliyor. Bu e-Devlet hizmet listesi sayfası içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A hizmet bilgisi’ ekranından en güncel SSK sigorta bilgilerine SGK hizmet dökümü ile en ayrıntılı biçimde ulaşabilme fırsatına sahip olunabiliyor. Böylelikle sigorta mükellefleri günün her saatinde en güncel sigorta bilgilerini e-Devlet sistemi üzerinden hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde alabilme imkânına sahip olabiliyor. SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri sayesinde SSK prim ödemeleri, SSK hizmet süresi, SSK sicil numarası, müstahaklık durumu ve diğer tüm ayrıntılı sigorta bilgileri sadece tak bir portal üzerinden kolay bir şekilde öğrenilebiliyor.

TC kimlik no ile SSK sorgulama şifresiz işlem yapılabilir mi?

Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların SGK Hizmet Dökümü işlemlerini internet üzerinden çok daha kolay ve hızlı bir şekilde yapabilmesi amacı ile 2011 senesinde E-SGM uygulamasını internet üzerinden hizmete sundu. Vatandaşlar E-SGM uygulaması ile SGK Hizmet Dökümü alabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sayfasını ziyaret ederek ana sayfadan uygulamaya gitmesi gerekiyordu. E-SGM uygulaması ile SGK Hizmet Dökümü alma işlemini şifresiz olarak kolayca gerçekleştirilebiliyordu. Sayfaya giriş yaptıktan sonra SGK Hizmet Dökümü işlemini gerçekleştirebilmek için sizden kimlik numarası, cilt no, doğum tarihi ve nüfusa kayıtlı olduğunuz il talep edilmekteydi. Ancak günümüzde şifresiz olarak SGK sorgulama işlemini yapmanız artık mümkün değildir. Ancak T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizle bu işlemleri yapabilirsiniz. Nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Hizmet Sorgulama Ekranında Yapabileceğiniz İşlemler:

SSK ve Bağ-Kur hizmet dökümü alma/yazdırma.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı tescil kaydı tespiti.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emekli aylık bilgisi sorgulama.

Emekli Sandığı emekli aylık kesintisi sorgulama.

SSK ve Bağ-Kur iş görmezlik ödeme görme.

Sağlık provizyon sorgulama.

GSS Genel Sağlık Sigortası Sorgulama ve Prim Ödeme

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Zulkar En beğenilen yorum
Tasci