Perşembe günü yemek kartları hakkında karar verilecek

Milyonlarca çalışanın kullandığı yemek kartları ile ilgili karar perşembe günü verilecek. Kararda komisyon ücretinin yüzde 4.5 olması bekleniyor.

Perşembe günü yemek kartları hakkında karar verilecek
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
24 Nisan 2018 Salı 12:00

Yüksek komisyon ücretleri tartışmalarıyla gündeme gelen yemek kartları sorununun çözümü için yapılan çalışmalarda karar Perşembe günün verilecek. Gümrük Ticaret Bakanlığı restoran zincirleri ve komisyon elde eden şirketlerle istişare ederek bir taslak hazırladı.

Gümrük Ticaret Bakanlığı’nın kararını perşembe günü açıklayacağı belirtildi. Komisyonun yüzde 3-4.5 aralığında olacağı belirtildi.

İskontolar kalkmadıkça komisyonların istenilen seviyeye gelmeyeceğinin belirten İstanbul Ticaret Odası Restoran ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Komitesi Başkanı Fatih Güner,  İTO’ya bağlı 20 binin üzerinde işletmede ve ülke genelinde sayısı yüz binleri geçen işletmelerde yemek kartının kullanıldığını söyledi. Güner, “Bu konuda kanuni düzenleme şart. Komisyon düzenlemesi kanuni faize bağlanmamalıdır. Çünkü faizler yükselirse esnafımız zarar eder, faizler düşerse yemek kartı firmaları zarar eder. Her iki taraf için de sürdürülebilir olmayan mevcut oranların yüzde 3 - 4.5 aralığına olması gerekir” dedi.

5 yıldır üzerinde çalıştıkları federasyon adına bir yemek kartı projesini devreye aldıklarını da anlatan Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sait Karabağlı, bu kartı kısa sürede piyasaya sunacaklarını bildirdi. İşletmelerden de bunun karşılığı olarak yüzde 9-12 yerine yüzde 1 komisyon alınacağını kaydeden Karabağlı, "Biz yüzde 1 ile çalışan bir sistem geliştirerek rekabeti dengeledik. Bu tamamen hizmet amaçlı. Kâr amaçlı olmayacak. Federasyonumuzun bünyesinde bir kart sistemi oluşturduk. İnternet üzerinden siparişlerdeki çalışmalarda da son aşamaya gelindi. Tüm sektör bu yapıya açık. Bizim kartlarımız hazır” ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar