Pazar mı yoksa market mi ucuz?

Pazar ve marketlerde fiyatlar farklılık gösteriyor. Peki pazar mı ucuz yoksa marketler mi?

Pazar mı yoksa market mi ucuz?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
1 Şubat 2019 Cuma 16:18

Sebze ve meyvelerdeki fiyatlar pazar ve marketlerde farklılık gösteriyor. Kimi vatandaş ucuz olduğunu düşünerek pazara giderken kimisi de marketin ucuz olduğunu söylüyor.

Habertürk’te yer alan habere göre, geçtiğimiz haftalarda Ege ve Akdeniz’deki seraları sel ve hortum vurdu. Ürünler büyük oranda zarar gördü. Serada zarar gören ürünler piyasaya nasıl yansıdı?

Domates, pazarda 10 TL’den satılırken, markette ise  9 TL’ye alıcı buluyor. Biber pazarda 20 TL’ye, markette ise 14 TL’ye satılıyor. Soframızın vazgeçilmezlerinden patates, pazarda 5 TL, markette 4,5 TL’den sunuluyor. Patlıcan ise pazarda 16 TL, markette 13 TL’den alıcılarla buluşuyor

“Aşırı yağış ürünlere zarar verdi”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Hatay, Adana, Mersin, Antalya, Muğla, İzmir, Manisa ve Aydın’da gerçekleşen aşırı yağışların tarım alanlarını su altında bıraktığını ifade eden Bayraktar, özellikle Adana’da açılan baraj kapakları nedeniyle başta portakal, mandalina bahçeleri olmak üzere bahçeler, seralar ve ekili alanların su altında kaldığını bildirdi.

Bayraktar, "Hem Akdeniz hem Ege bölgelerinde gerçekleşen aşırı yağış, narenciye bahçelerinde hasadı yapılmamış ürüne, tarlada ekili olan veya hasadı yaklaşmış kışlık sebze ürünlerine zarar verdi. Akdeniz Bölgesi'nde, özellikle Antalya'da gerçekleşen fırtına ve hortumun ise seraları vurdu. Afetler nedeniyle ürün kayıplarının yaşanması sonucunda arzda meydana gelen daralma ürün fiyatlarına da yansıdı." değerlendirmesinde bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Emir En beğenilen yorum
Market gazik