KONUTDER, GYODER ve İNDER konut fiyatlarında ne kadar indirim yaptı?

Konut faizlerinde ve fiyatlarında indirim haberleri gelmeye devam ediyor. KONUTDER, GYODER ve İNDER konut fiyatlarında ne kadar indirim yaptı?

KONUTDER, GYODER ve İNDER konut fiyatlarında ne kadar indirim yaptı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
15 Mayıs 2018 Salı 14:14

Konut piyasalarını canlandırmak ve insanlarının konut alım gücünü arttırmak için kamu bankaları ve bazı özel bankalar konut faiz oranlarını yüzde 0.98 ila 0.99 oranlarına kadar indirdi. Bankaların bu atılımlarından sonra bir hamle de gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden geldi.  

KONUTDER, GYODER ve İNDER konut fiyatlarında ne kadar indirim yaptı?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından kamu bankaları öncülüğünde bankalar konut kredi faizlerini yüzde 1 sınırının altına çekmeye başlamıştı. Konut sektörünü canlandırmak adına hükümet geçtiğimiz günlerde tapu harçlarında indirime gitmiş, konutlarda yüzde 18 olan KDV oranını da yüzde 8'e düşürmüştü.

Son iki çeyrektir düşüş trendine giren konut satışlarını canlandırmak adına hükümetin son günlerde attığı adımların ardından, gayrimenkul sektörünün çatı örgütleri GYODER, İNDER ve KONUTDER de 15 Mayıs'tan geçerli olmak üzere peşin ve konut kredili satışlarda yüzde 20 indirim ve yüzde 5 peşinat kampanyası başlattı. 

Konuya ilişkin toplantıda dağıtılan basın bültenine göre, kampanya 15 Haziran'a kadar 30 gün süreyle geçerli olacak. Kampanya kapsamında ev almak isteyenler yüzde 5 peşinat ile 120 ay vadeli kredisini 0.98 faiz oranıyla ödeyebilecek. Peşin ve banka kredili ödemelerde kampanya kapsamında yüzde 20 indirim alabilecek. Kampanya boyunca fiyatlara zam yapılmayacağı da taahhüt ediliyor.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) ve Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği’nin (KONUTDER) destek vereceği kampanyaya ilk etapta en az 40 konut firmasının katılması bekleniyor. Böylece konut almak isteyenler için aylık 1.23’ten 0.98’e inen faiz desteğinin ardından inşaat firmaları da faiz indirimine ek olarak yüzde 20’lik fiyat avantajı sunacak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar