Konut kredisinde faiz indirimi yapan bankalar hangileri 2018? Konut kredisi faiz hesaplama

Binali Yıldırım’ın konut kredisinde faiz indirimine gidilsin çağrısından sonra faizlerin ne zaman indirileceği ve faiz indirimi yapacak bankalar(2018) merak ediliyor.

Konut kredisinde faiz indirimi yapan bankalar hangileri 2018? Konut kredisi faiz hesaplama
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
21 Mayıs 2018 Pazartesi 09:00

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Bankalar Birliği(TBB) 60 yıllık tarihinde ilk kez bir başbakan genel kurula katıldı. Genel kurula katılan Başbakan Binali Yıldırım katıldığı kurulda konut kredisi faiz oranlarının düşürülmesi önerisinde bulundu. Binali Yıldırım’ın konuyla ilgili olarak; “İlk ve son olacak, bir daha arasanız da başbakan bulamazsınız” diye esprili bir dille açıklarken, bankacı genel müdürlerine hem talepte bulundu hem de yeni kampanyaları açıkladı. Başbakan Yıldırım, “Yüksek faiz sizin için de iyi değilse, kâr etmiyorsanız gelin indirelim. Hem kâr edin hem de memleket kazansın. Tamam mı? Daha çok kazanmak için faizlerin inmesi gerekir, sözü aldık. Bizim de işimiz var biz de enflasyonu aşağı çekeceğiz” derken, Ziraat Bankası’nın da konut sektörüne yönelik kampanya başlatacağını duyurdu. Peki ya konut kredisi faiz indirimleri ne zaman yapılacak? Hangi bankalar faiz indirimine gidecek? Detaylar haberimizde.

Konut kredisi faiz oranlarının 2018 yılında düşecek haberleri vatandaşları merak ettirmeye başladı.  İmar barışı, KDV ve tapu avantajlarının ardından konut sektörüne bir destek de bankaların faiz indirimi ile geliyor. Edinilen bilgiye göre sektörün önde gelen bankalarının da buna katılarak konut kredisi faizlerini yüzde 1 seviyesine düşürmesi bekleniyor. Konut sektörü temsilcileri ise faizin yüzde 0.99’a düşeceğini belirtti.

Konut Kredisi Nedir?

Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türüdür. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanız gerekir. Sizin için en uygun faiz oranlarını sunan bankaları araştırmanız ve başvurmanız gerekecektir.

Konut kredisi faiz oranları düşmesini dört gözle bekleyen vatandaşlar hangi bankaların faiz indirimine gittiğini araştırıyor. Ev almak isteyen vatandaşlar farklı ödeme seçenekleri ile konut almaya çalışıyorlar. Konut kredisinde faiz indirimine gidecek bankalar şu şekilde; Ziraat Bankası, Halkbak ve Vakıfbank’tan oluşan üç kamu bankasının yanı sıra aralarında Ziraat ve Vakıf Katılım’ın yer aldığı iki kamu katılım bankası, en az 3 aylık süreyle kampanyayı başlatacak. Böylece konut faizleri 36 baz puan kadar inerek aylık yüzde 0.99’dan konut kredisi bulunabilecek. 10 yıl vadeyle 200 bin lira kredi alan bir kişinin aylık ödemesi 3 bin 375 liradan 2 bin 855 liraya inecek. Toplamda ise 200 bin lira kredi alan vatandaş 62 bin 360 lira daha az faiz ödeyecek. Sadece toplam faiz tutarı 205 bin 27 liradan 142 bin 667 liraya düşmüş olacak.  

Konut kredisinde faiz indirimi yapan bankalar hangileri 2018?

Ziraat Bankası

Edinilen bilgiye göre bankaları kısa zamanda bankalar faiz indirimine gidecek. Faiz indirimine giden ilk banka ise Ziraat Bankası oldu.  Ziraat Bankası konut faiz oranlarını 0.98'e çekti.

Halbank

Halkbank, 10 yıla kadar olan vadelerde konut kredi faizini yüzde 0.99'a çektiğini açıkladı.

VafıkBank

VakıfBank, 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerinde 10 yıla kadar olan vadelerde aylık faiz oranını yüzde 0,98'e düşürdüğünü duyurdu.

Şekerbank

İlk özel banka olarak faiz indirimi kararı açıklayan Şekerbank, ilk kez konut kredisi alanlara 60 ay vadede aylık faizi 0.98'e çekti.

Türk Ekonomi Bankası

Türk Ekonomi Bankası (TEB), başlattığı konut kredisi kampanyası ile faizlerini yüzde 0,99’a kadar düşürdü. Bankadan yapılan açıklamaya göre, banka, ilk defa ev sahibi olacak müşterileri için 60 aya kadar vadede yüzde 0,99 olarak belirledi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar