Kaçak geçiş cezalarına ne kadar indirim yapıldı? Geçiş ihlal cezaları nereye ödeniyor?

25 Mayıs tarihinde yürürlüğe giren kanunla kaçak geçiş cezalarına indirim yapıldı. Peki ya kaçak geçiş cezalarına ne kadar indirim yapıldı?

Kaçak geçiş cezalarına ne kadar indirim yapıldı? Geçiş ihlal cezaları nereye ödeniyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
26 Mayıs 2018 Cumartesi 12:15

Binlerce araç sahibi kaçak geçiş idari para cezalarına gelen indirimi araştırmaya başladı. Yürürlüğe giren kanunla birlikte kaçak geçiş cezası bulunanlar herhangi bir yere başvuruda bulunmalarına gerek kalmadan otomatik olarak cezalarından düşecek.

Kaçak geçiş cezalarına ne kadar indirim yapıldı?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Devletin sorumluluğunda olan köprü ve otoyollarda bugüne kadar yaklaşık 7,5 milyon ihlal söz konusu. Karayollarının işlettiği otoyol ve köprülerdeki cezai rakamlar 950 milyon lira civarında. Dün yürürlüğe giren kanun ile karayollarında geçiş ihlaline ilişkin para cezaları yüzde 60 azaltıldı. Herhangi bir başvuruya gerek kalmadan otomatik olarak cezalar düşecek" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, devletin sorumluluğunda olan köprü ve otoyollarda bugüne kadar yaklaşık 7,5 milyon ihlalin söz konusu olduğunu belirterek, "Karayollarının işlettiği otoyol ve köprülerdeki cezai rakamlar 950 milyon lira civarında." dedi. Arslan, kanuna göre otoyollar ile erişme kontrolünün uygulandığı karayollarında geçiş ücreti ödemeyen araç sahiplerine, geçiş ücreti ödemeden giriş çıkış yaptığı mesafeye ait geçiş ücretinin 10 katı tutarında uygulanan idari para cezasının 4 katına indirileceğini anımsattı. Bu hükmün, Avrasya Tüneli ile Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprülerinden geçişleri de kapsayacağını kaydetti.

Geçiş İhlal Cezaları Nereye Ödeniyor?

Otoyol ve köprü geçiş ihlal cezaları herhangi bir PTT şubesinden ödenebilmektedir. Herhangi bir PTT şubesine ceza ödemek için müracaat ettiğinizde araç plakanızı belirterek cezayı ödeyebilirsiniz.

PTT ya da gelir idaresi ödeme gişelerinde plaka numaranızı vererek kaçak geçiş ihlali cezası ödemek istediğinizi belirtmeniz durumunda tahakkuk edilen ceza çıkartılır ve ödeme gerçekleştirebilirsiniz. Geçiş ihlali borcunu ödemek için GİB’i kullanarak kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar