Dolar rekor kırdı!

Dolar endeksindeki düşüşe rağmen TL negatif ayrışmayı sürdürdü ve dolar/TL 4.66'yı geçerek bir rekor daha kırdı. Euro ise tarihi zirveyi 5.49'un üzerine taşıdı.

Dolar rekor kırdı!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
22 Mayıs 2018 Salı 17:12

Gelişmekte olan ülke piyasalarına yönelik iyimserliğe rağmen TL, Fitch açıklamalarının da etkisiyle dolar karşısında değer kaybetti. TL'de benzer para birimlerinden negatif ayrışma trendi bugün de devam etti.

Dolar/TL, 4.6645 ile tarihi zirvesini yenilerken, euro 5.4961 ile rekor kırdı. Sterlin de 6.25 lirayı aştı.

Güne alıcılı başlayan Borsa İstanbul ise, günün ilk yarısını bankacılık sektörü hisseleri öncülüğünde yüzde 0.83 yükselişle 103.102'den kapattı.

MERKEZ BANKASI'NDAN MÜDAHA GELMESİ BEKLENİYOR

Dünya gazetesinin haberine göre piyasalar sert satış baskısı nedeniyle Merkez Bankası'nın (TCMB) olası adımlarını yakından izliyor. Bankacılar ekonomi yönetiminin ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) güven tesisi adına bazı somut adımlar atması gerektiğine dikkat çekiyor.

Birçok bankacı TCMB'nin 7 Haziran'daki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında önemli bir faiz artışı yapacağına kesin gözüyle bakarken, bazı bankacılar TCMB'nin bu tarihi de beklemeden bir adım atmak durumunda kalabileceğini belirtiyor.

TCMB'den 7 Haziran'dan önce faiz adımı beklentisi TL'nin değer kaybettiği her geçen gün kuvvetleniyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar