BDDK’dan bazı bankalara soruşturma

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, müşterilerini yanıltıcı ve manipülatif şekilde döviz alımına yönlendirdikleri iddiasıyla bazı bankalara yönelik soruşturma başlatıldığını açıkladı.

BDDK’dan bazı bankalara soruşturma
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
23 Mart 2019 Cumartesi 22:18

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)'ndan yapılan açıklamada, “Bazı bankaların müşterilerin döviz piyasalarına ilişkin yanıltıcı ve manipülatif şekilde döviz alımına yönlendirdiklerine dair şikayetler üzerine inceleme ve soruşturma başlatıldı” denildi.

BDDK, JP Morgan hakkında da inceleme başlatıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, “JP Morgan tarafından yayımlanan raporun ülkemiz bankalarının itibar kaybına yol açtığı şikayetleri üzerine soruşturma başlatıldı. Kurum hakkında idari soruşturma yürütülecek.” denildi.

Bir soruşturma da SPK'dan

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), JP Morgan’ın yayımladığı raporun başta bankacılık hisseleri olmak üzere Borsa İstanbul AŞ’de işlem gören hisse senetleri üzerinde spekülatif etki yarattığına yönelik şikayetler üzerine inceleme başlattı.

SPK yaptığı yazılı açıklama ile JP Morgan’ın yayımladığı raporun, yanıltıcı içerikleri nedeniyle, hisse senetleri üzerinde spekülatif etki yarattığı şikayetleri üzerine inceleme başlattığını duyurdu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar