Bakan Albayrak’tan McKinsey açıklaması: Görüştük bilgi aldık

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, eylül ayı enflasyonuyla ilgili "Beklentilerin üzerinde bir rakamla karşı karşıya kaldık." dedi.

Bakan Albayrak’tan McKinsey açıklaması: Görüştük bilgi aldık
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
3 Ekim 2018 Çarşamba 11:20

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak katıldığı programda gündeme ilişkin konuştu.

Enflasyon verilerine değinen Berat Albayrak, "Beklentilerin üzerinde bir rakamla karşı karşıya kaldık." dedi. Enflasyonla mücadele planının haftaya açıklanacağını belirten Bakan Albayrak, "En kötüyü geride bıraktık, spekülatif ataklar atlatıldı." dedi.

Albayrak’ın açıklamaları şöyle:

"Ağustos'tan bugüne yaşadığımız son iki ayı doğru tanımlamak lazım. Kur üzerindeki spekülatif atağı püskürttük. Ticaret dengesi açısından baktığımızda Temmuz'da yüzde 70 ağustosta yüzde 80'lere çıktığımız ve ihracatta daralmadığımız dengelenme sürecini görmeye başladık. Spekülatif atakların püskürtülmesiyle kurda daha iyi bir etkiyi görmeye başladık.

Türkiye'de bir sistem değişikliği yaşadık. Birçok çalışmalar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Yabancı firmalarla çalışıyor söylentileri dün de çalışıldı bugünde çalışılacak, yarın da çalışılır. Sadece bahsi geçen firmayla (McKinsey) görüştük bilgi aldık.

Tek firmadan değil birçok firmadan görüş aldık. Amerikalı var Avrupalı şirketler var. Danışman hocalarımızdan da katkı aldık. Yeni dönemde bir ofis kurduk bu ofis tamamen yerli ve milli. Görüş alacağız ama yerli ve milli duruşla biz yöneteceğiz. Yapılan yorumlar cehaletten değilse ihanettendir."

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar