Bakan Albayrak: Son 6 ayda Türkiye zor bir dönemden geçti

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, 'Adım Adım Ekonomi' programı kapsamında İzmir'de konuştu. Albayrak, "Son 6 ayda Türkiye zor bir dönemden geçti. Biz bu dönemi yeniden dengelenme için fırsat olarak gördük." dedi.

Bakan Albayrak: Son 6 ayda Türkiye zor bir dönemden geçti
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
15 Şubat 2019 Cuma 17:18

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Adım Adım Ekonomi' programı kapsamında İzmir'de konuştu.

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları:

- Geçmişi iyi bilerek dünden gerekli dersleri alarak, bugünü doğru okuyarak Türkiye'nin geleceğine emin adımlarla yürüyoruz. Ülkemizde sürdürülebilir kapsayıcı bir büyümenin sağlam bir şekilde ilerleyebilmesi için daha katma değerli bir ekonomiye geçiş ve küresel değer zincirinde daha yukarılara çıkmak için var gücümüzle çabalıyoruz.

- Son 6 ayda Türkiye zor bir dönemden geçti. Biz bu dönemi yeniden dengelenme için fırsat olarak gördük. Finansal saldırılar karşısında ciddi sınav veren Türkiye ekonomisi, 2018 ağustos ayında yaşadığı süreci de atlatarak dengelenme sürecini başarıyla sürdürmektedir. Ağustos ayından itibaren kurda yüzde 30'a yakın iyileşme yaşandı.

- Ocak'tan itibaren 12 aylık cari açık rakamları belki de 20 milyar doların altına düşecek. Cari açıktan, cari fazlaya geçiş sürecinde Türkiye hızlı bir şekilde yol alıyor. Toparlanma hızlı şekilde sürüyor. Türkiye dünyada en yüksek kur performansı gösteren ülke oldu. Risk primlerinde 300'ün altını gördük. Devlet tahvil faizleri yüzde 10'a yakın düşüş gösterdi.

- Son 2 günde kullandırılan kredi rakamı neredeyse ocak ayına denk gelecek şekilde. Faizler düşüyor. Maliyetler düşüyor. Türkiye batar diyenlerin gemiden düşüp boğulduğu bir sürece giriyoruz. Türkiye ekonomisi çok güçlü. Birileri üzülecek ama biz sağımıza solumuza bakmadan emin adımlarla ilerliyoruz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar