ASELSAN hisselerinin halka arz olması ne demek? ASELSAN hissesi nasıl alınır?

Son zamanlarsa bazı firmaların halka arzı söz konusu. Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı'nın (TSKGV) kuruluşu olan ASELSAN halka arz ediliyor. Peki ya ASELSAN hisselerinin halka arz olması ne demek? ASELSAN hissesi nasıl alınır?

ASELSAN hisselerinin halka arz olması ne demek? ASELSAN hissesi nasıl alınır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
29 Mayıs 2018 Salı 13:39

Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı'nın kuruluşlarından birisi olan ASELSAN halka arz edilmesi haberlerinden sonra insanlar ASELSAN’ın halka arz olmasının ne demek olduğu ve nasıl hisse alındığı araştırılmaya başladı. ASELSAN halka arz tarihlerine dair tüm detaylar haberimizde.

Halka Arz Ne Demek?

Halka arz, hisse senetlerinin çok sayıda ve önceden bilinmeyen yatırımcılara çağrı ve ilan yoluyla satışı olarak tanımlanmakta olup, şirketlerin hisse senetlerini halka arz etme şekli, farklı koşullara bağlı olarak değişebilmektedir. Başka bir anlatımla şirketler, faaliyetlerini yürütebilmesi için kaynaklara ihtiyacı vardır. Bu kaynaklar yabancı kaynak (borç yoluyla elde edilen kaynak) veya öz kaynak (ortaklardan sermaye yoluyla veya faaliyetler sonucu kar yoluyla sağlanan) olabilir.

ASELSAN Halka Arz Tarihleri Ne Zaman?

ASELSAN'ın ikinci halk arzı 31 Mayıs tarihinde başlayacak. İkinci halk arzının satışa çıkmasıyla beraber ASELSAN'ın ödenmiş sermayesi 1 milyar 140 milyon TL'ye çıkarılacak. ASELSAN'a 31 Mayıs-1 Haziran 2018 tarihleri arasında talep toplanmaya başlanacak. ASELSAN'ın halka açıklık oranı şu an yüzde 15,3'ü gösteriyor. İkinci arzla beraber bu rakamın yüzde 25,70'e çıkarılması hedefleniyor.

ASELSAN Hissesi Nasıl Alınır?

Aselsan hisse senetlerini alabilmeniz için bir yasal bir aracı kurum ya da banka aracılığı ile yatırım hesabı oluşturulmalıdır. Yasal olmayan hiçbir kurumdan ya da yasal olmayan aracıyla bu konuda irtibata geçmeyiniz. ASELSAN'ın hisse senedi bölümünden "asels" kodlu aselsan hisse senedini alabilirsiniz. İkinci arz konusuyla ilgili ASELSAN'ın resmi açıklamasını beklemeniz gerekiyor.

ASELSAN Ne Zaman Kuruldu?

ASELSAN AŞ, 1975 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme cihaz ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kurulmuştur. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın bir kuruluşudur.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar