Venezuela'dan Almanya'ya diplomatik rest

Almanya'nın Caracas Büyükelçisi Kriener, Venezuela tarafından "istenmeyen kişi" ilan edilerek Venezuela'yı terk etmesi için 48 saat süre tanındı.

Venezuela'dan Almanya'ya diplomatik rest
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
6 Mart 2019 Çarşamba 19:44

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, ülkesinin iç işlerine karıştığı gerekçesiyle Almanya'nın Caracas Büyükelçisi Daniel Kriener'i "istenmeyen kişi" ilan ettiklerini ve Venezuela'yı terk etmesi için 48 saat süre verdiklerini duyurdu.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Venezuela'daki durumu ABD'li bir yetkili ve diğer ülkelerin temsilcileriyle, Washington'da yapılması beklenen konferansta tartışabileceğini belirterek, Venezuela üzerindeki uluslararası baskıyı devam ettirmenin önemli olduğunu vurgulamıştı.

Maas sosyal medya sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun, Avrupa Birliği'nin (AB) özgür ve adil seçimler yapma talebini yerine getirmediği için üzüntü duyduğunu ifade ederek, "Bizim için Guaido, anayasa ile uyumlu olarak özgür, adil ve demokratik seçimleri organize etmesi için Venezuela'nın geçici başkanıdır" değerlendirmesini yapmıştı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar