Trump: Suriye’ye saldırı emrini verdim

ABD Başkanı Donald Trump Suriye’ye saldırı emrini verdiğini ve ABD, Fransa ve İngiltere’nin Suriye’yi vurduğunu açıkladı.

Trump: Suriye’ye saldırı emrini verdim
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
14 Nisan 2018 Cumartesi 07:07

Suriye’deki kimyasal saldırılara ilişkin açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’ye yönelik saldırı emrini verdiğini açıkladı.

 ABD İngiltere ve Fransa’nın Suriye’yi vurduğunu söyleyen Trump kısa süre önce, ABD Silahlı Kuvvetleri'ne Suriye diktatörü Beşar Esad'ın kimyasal silahlarıyla bağlantılı hedeflere önleyici saldırılar yapılması talimatını verdim" dedi.

ABD Başkanı Trump, "Bu harekatı Esad'ın kimyasal silah kullanmasını engelleyene kadar sürdürmeye hazırlıklıyız ancak ABD, Suriye'de süresiz bir mevcudiyet aramıyor. Bölgenin kaderi, bölgenin kendi insanlarının elinde. Harekat, Rusya'nın Esad'ı kimyasal silahlardan uzak tutmak konusundaki aciziyetinin direkt sonucu." ifadesini kullandı.

TRUMP’TAN RUSYA VE İRAN AÇIKLAMASI

Trump, şunları söyledi:

"Bugün suçlu Esed rejimine en çok ekipman, finans sağlayan ve destek veren iki yönetime de bir mesajım var: İran ve Rusya'ya. Ne tür bir millet, masum kadın, çocuk ve erkekleri kitlesel olarak katleden bir suçluyla bağlantılı olmak ister ki? Toplumlar, dostluklarını sürdürdükleri ülkelerle değerlendirilir. Hiçbir devlet vahşi diktatörleri destekleyerek uzun süre devam edemez."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar