Trump CNN muhabirini böyle azarladı

ABD Başkanı Trump, CNN’in Beyaz Saray muhabirini azarladı.

Trump CNN muhabirini böyle azarladı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
8 Kasım 2018 Perşembe 10:26

ABD Başkanı Donald Trump basın açıklamasında bulundu. CNN muhabiri Jim Acosta, bu basın toplantısında da soru sordu. Acosta, Rusya ile ilgili soruşturma yapan Robert Mueller’e yakın çevresinden çok sayıda ismin ifade vermesinden endişe duyup duymadığını dair bir soru yöneltti.

Soru karşısında sinirlenen Trump, cevap verme yerine Acosta’ya hakaret etmeyi tercih etti. Acosta’ya önce “Siz CNN’i yönetin, ülkeyi yönetmeyi bana bırakın. Kanalı iyi yönetseydiniz reytingleriniz bu kadar düşük olmazdı” dedi.

Acosta’nın soru sormaya çalışmayı sürdürmesi üzerine, “Sen çok kaba, korkunç bir insansın. CNN seni çalıştırdığı için utanmalı. Yalan haber yapıyorsunuz ve halk düşmanısınız. Yeter bu kadar. Kapat o mikrofonu.” diye çıkıştı.

Başkan Trump, "CNN, seni çalıştırdığı için utanmalı. Kaba ve berbat bir insansın. CNN için çalışmıyor olmalısın. Sarah'a (Beyaz Saray Basın Sözcüsü) davranış biçimin berbat. Diğer insanlara davranış biçimin berbat. İnsanlara bu şekilde davranamazsın." İfadelerini kullandı.

CNN'in Beyaz Saray muhabiri Jim Acosta, Beyaz Saray'a alınmadığını sosyal medya hesabından duyurdu. Öte yandan Acosta'nın basın kartı askıya alındı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar