Suriye'den İdlib açıklaması

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, Soçi mutabakatının cihatçılar tarafından reddedilmesi halinde İdlib'de savaşmaya hazır olduklarını, sonraki hedeflerinin Fırat'ın doğusu olduğunu söyledi.

Suriye'den İdlib açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
15 Ekim 2018 Pazartesi 15:17

Rusya ile Türkiye arasında varılan Soçi mutabakatı uyarınca İdlib'deki silahsızlandırma bölgesinden 10 Ekim'de ağır silahların çekilmesini müteakip 15 Ekim'e kadar tüm cihatçıların çekilmesinin izlemesi gerekirken Suriye hükümetinden uyarı geldi.

Şam'ı ziyaret eden Iraklı mevkidaşı İbrahim Caferi ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Soçi mutabakatı hayata geçirilemezse hükümet güçlerinin cihatçılarla savaşmaya hazır olduğunu söyledi.

Cihatçıların elinde kalan son vilayet olan İdlib'i geri almak için Suriye hükümet güçleri taarruza hazırlanırken varılan Soçi mutabakatıyla ilgili "Yerine getirilip getirilmediğine karar vermek Rusya'ya kalmış" mesajını veren Muallim, "İdlib anlaşması uygulanmazsa silahlı kuvvetlerimiz terörizmin kökünü kazımak için İdlin çevresinde hazır durumda" dedi.

"Diğer tüm vilayetler gibi İdlib'in de Suriye'nin egemenliğine geri dönmesi gerekiyor" vurgusu yapan Suriyeli bakan şöyle devam etti:

"Bunun barışçı yollarla, uzlaşıyla olmasını tercih ederiz, ama böyle olmuyorsa da başka seçenekler var."

İdlib'den sonraki hedeflerinin, ABD'nin desteklediği, YPG'nin omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) kontrolündeki Fırat'ın doğusu olacağını belirten Muallim, buranın da Suriye'nin egemenliğine geri dönmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar