Yardım isteyen Macron’a yanıt: Sarayında saklanma

Sarı Yelekliler, Fransa’da akaryakıta konacak ek vergi zammının protesto ederek zammın askıya alınmasını sağlamışlardı. Muhalefetten yardım isteyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a “Sarayında saklanma” yanıtı geldi

Yardım isteyen Macron’a yanıt: Sarayında saklanma
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
6 Aralık 2018 Perşembe 08:58

Sarı Yelikliler diye adlandırılan grup, Fransa’da akaryakıta konulacak ek vergi zammını protesto etmişti. Başkent Paris savaş alanına dönmüştü. Polis ise biber gazı ve su ile müdahalede bulundu.

Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da eylemlerin durmaması üzerine Fransa’daki parti liderlerinden eylemlere katılmamaları için vatandaşlara çağrıda bulunmasını istedi.

“Sarayında saklanma”

Ulusal Meclis’te Başbakan Edouard Philippe’in konuşmasını dinledikten sonra basına konuşan aşırı sağ Ulusal Cephe partisinin lideri Marine Le Pen, Macron’un bu talebine değinerek, Cumhurbaşkanının "Elysee Sarayında saklanmamasını" tavsiye etti.

Le Pen yaptığı basın toplantısında, "Elysee Sarayında saklanmasın, diğer parti liderlerinden kendi görevini yapmasını beklemesin, gelsin Sarı Yeleklilerle konuşsun, ancak Cumhurbaşkanı konuşursa gerginlik azalır" diye konuştu.

Eylemlerin artarak yayılmasıyla Fransa Başbakanı Edouard Philippe'in akaryakıt zamlarını 6 aylığına askıya alacağı açıklaması da "sarı yeleklileri" memnun etmemiş, Sarı yeleklilerin sözcülerinden Benjamin Cauchy, Philippe'in duyurduğu önlemlerin tatmin edici olmadığını belirterek, "Fransızlar aptal değil ve ekmek kırıntısı değil ekmeğin kendisini istiyor." ifadelerini kullanan Cauchy, halkın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan mali ve siyasi politikalarını değiştirmesini talep ettiğini söylemişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar