Netanyahu Araplarla İran karşıtı zirvede

İsrail Başbakanı Netanyahu, Arap ülkeleri dışişleri bakanlarıyla birlikte ABD’nin Polonya'da düzenleyeceği İran karşıtı zirveye katılacak.

Netanyahu Araplarla İran karşıtı zirvede
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
12 Ocak 2019 Cumartesi 21:18

İsrail basınında yer alan haberlere göre, ABD’nin Polonya’nın başkenti Varşova'da 13-14 Şubat tarihlerinde düzenleyeceği ve birçok Arap dışişleri bakanının da katılacağı "Orta Doğu ve İran yayılmacılığı" konulu zirveye İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun davet edildiği belirtildi.

Haberlerde, Netanyahu'nun Varşova'da ABD tarafından düzenlenecek İran karşıtı zirveye katılmasının beklendiği kaydedildi.

İsrail’in Kanal 10 televizyonunun haberinde ise Netanyahu’nun iki hafta önce katılım daveti aldığı ancak zirveye katılıp katılmayacağına dair net bir durumun olmadığı ifade edildi.

Araplar İsrail için birbirleriyle yarışıyor!

Başta Körfez olmak üzere Arap ülkelerinin, özellikle son yıllarda resmi yollarla ve aleni bir şekilde, tarihinin en sağcı hükümetinin iktidarda olduğu İsrail ile ilişkilerini normalleştirmek için adeta birbirleriyle yarıştığı görülüyor.

Bölge halklarının 'Filistin ve diğer Arap topraklarının işgalcisi' olarak gördüğü İsrail'le, Arap ülkelerinin normalleşme sürecinin, özellikle son üç yılda davetler, ziyaretler, toplantılar, bildiriler ve etkinlikler aracılığıyla hızlanması dikkati çekiyor.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar